АКТУАЛЬНО

«Допоможіть переселенцям і вони будуть апостолами єдності України», – Блаженніший Любомир

Середа, 07 січня 2015, 07:50
Цілі покоління виховували в дусі, противному Україні. Змінити думку цих людей зможуть тільки добрі справи й покращення життя українців.

Про це розповів кардинал УГКЦ Любомир Гузар в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"...Треба не забувати про інших людей, бо вони такі ж люди, як і ми. Ті люди, хоча вони не є нашими кровними родичами, але вони, як і ми, так само Божі діти й мають той самий початок і те саме життєве призначення. І треба нам думати і про їхнє добро, бо це обернеться добром для нашого майбутнього", - зазначив він.

Блаженніший Любомир нагадав, що є вже понад півмільйона людей, які покинули східні області й переселилися в інші краї України.

"Може, хтось у цьому вбачає велике лихо? Мовляв, мусимо їх годувати, мусимо давати їм можливість десь мешкати й працювати, а це для нас додатковий й непотрібний тягар.

Звісно, це тяжко, я не заперечую. Але я також знаю, бо сам колись був скитальцем під час Другої світової війни, що я досі вдячний тим людям, які нас тоді приймали. То не були українці, то були австрійці та інші люди. Я пам’ятаю їхнє добро", - сказав Архиєпископ-емерит.

"І ті переселенці, яких ми з серцем приймемо, будуть апостолами єдності України, коли повернуться до домівок. Вони будуть розповідати тим, хто не виїжджав, що знайшли добрих людей і в Центральній, і в Західній Україні. "Ми їм вдячні", – казатимуть ці люди. І вони цей досвід повезуть назад до Донбасу, будуть про це говорити, і у своєму серці будуть носити ту вдячність й оповідати своїм дітям, як їм допомогли інші українці в лиху годину", - зазначив він.

За його словами, дуже важливо допомогти "тим нашим братам і сестрам зі Сходу й Криму, просто говорити їм правду – мало".

"Вони нам не вірять. Їм треба робити добро, бо тільки тоді вони зрозуміють, що їх обманювали. Говорити їм "ми вам добра хочемо", якщо за цим не стоять діла, то є пуста справа", - сказав Блаженніший Любомир.

"Воно не діє так, знаєте, моментально, що сказав слово і вже повірили. Треба довести ділами, що ми не бажали й не бажаємо зла людям на Сході, тоді ті слова наберуть якогось змісту і тоді нам повірять", - додав він.

Блаженніший закликав українців "жити так, як Господь Бог хоче, щоб ми жили. Так поводитися, так ставитися і до Бога, і до ближніх, як Він нас вчить".

"Я не знаю, чи є інший спосіб, як може у світі існувати мир, справжній мир, в якому кожний був би собою задоволеним, спокійним, певним своїх прав. Якщо б ми всі старалися сповняти Божу волю, то такі речі, як війни, кривда різного роду, просто б не існували. Тому, як щось можу сказати, щось просити, то прошу: стараймося, дорогі люди, сповняти Божу волю. Це єдиний певний шлях, щоби ми могли жити так, як Господь Бог хоче, щоб ми жили", - сказав Блаженніший Любомир.

Радіо «Свобода»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next