АКТУАЛЬНО

«Дорогою добра і краси» - науково-практичний семінар з організації та проведення літнього християнського табору для українських дітей в Італії

Понеділок, 18 травня 2015, 12:08
16 травня 2015 року в Римі, у приміщеннях Патріаршого двору, що на площі Мадонна деі Монті, з благословення Апостольського візитатора владики Діонісія (Ляховича) розпочав роботу одноденний науково-практичний семінар з організації та проведення літнього християнського табору для українських дітей в Італії.

Організатором семінару є Патріарша катехитична комісія УГКЦ та Катехитично-педагогічний інститут у співпраці із с. Євсевію Мудранинець, СНДМ, відповідальною у справах катехизації УГКЦ в Італії, та Секретаріатом Апостольського візитатора. Проводять семінар с. д-р Луїза Цюпа, СНДМ, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії, директор Катехитично-педагогічного інституту УКУ, п. Назар Дуда, викладач, керівник програм КПІ УКУ, та п. Наталія Мусій, референт КПІ УКУ.

Учасниками заходу стали понад 40 активних мирян та духовенство, переважно представники молоді із церковних громад із різних куточків Італії, а також одна учасниця із Відня.

В основу програми, яку пропонує Патріарша катехитична комісія у співпраці з Катехитично-педагогічним інститутом УКУ, лягло вивчення християнських цінностей у світлі Божого Слова і вчення великого пастиря слуги Божого митрополита Андрея.

Метою семінару є допомогти учасникам ознайомитися із методологією та надати їм практичні навички  в організації та проведенні літніх християнських таборів, поглиблюючи, зокрема, знання про велику постать та Мойсея українського народу митрополита Андрея Шептицького з нагоди року, який йому присвячений. У цьому напрямку опрацьовано десять тем про християнські цінності, якими жив, свідчив і навчав митрополит Андрей: любов, радість, мир, терпеливість, милосердя, доброта і доброчинність, віра і вірність, лагідність і поміркованість. Програма може послужити як для проведення християнського табору, так і для тематичних зустрічей в церковних громадах.

«Слава Богу, що організували такий семінар в Італії і перш за все хочу подякувати владиці Діонісію, с. Євсевії і всім в канцелярії. Також усім священикам в Італії, які справді послали нам чудесну молодь, а деякі і самі безпосередньо приїхали. Це для мене є великою радістю, що такий проект започатковується, чи продовжується, адже в деяких громадах все вже є добре організовано. Я б хотіла заохотити всіх наших батьків, які проживають в Італії, щоб вони не боялися давати дітей на літні християнські, підкреслюю, християнські табори. Адже організація та проведення християнського табору - це дуже могутній чинник виховання, тому, дорогі батьки, не бійтеся. Дорогі діти, я вас щиро запрошую прийти, відпочивати, ознайомитися і радіти у наших літніх християнських таборах. Цього року тематика таборів є призначена великій постаті нашої Церкви – Мойсею, Пророку і Митрополиту нашої Церкви Андрею Шептицькому. Користаймо з цієї нагоди, щоб краще його пізнати, а також щоб між собою ми краще знайомилися, міцніли, щоби ми дружили, щоби ми раділи, щоби зростала наша Церква тут, в Італії», - поділилася для прес-служби УГКЦ в Італії с. Луїза Цюпа.

Прес-служба УГКЦ в Італії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next