АКТУАЛЬНО

«Дорогі матері, дозвольте і допоможіть своїм дітям бути з Богом», - владика Діонісій (Ляхович) до спільнот «Матері в молитві» в Італії

Понеділок, 23 травня 2016, 12:22
22 травня 2016 року відбулося всеіталійське паломництво спільнот «Матері в молитві» до санктуарію Дівіно Аморе, Рим, Італія (Santuario Santa Maria del Divino Amore). Паломництво пройшло з нагоди 10-річчя започаткування цих спільнот в Італії.

Близько 300 представників із різних міст Італії  розпочали своє паломництво з Молебню до Пресвятої Богородиці біля гроти, де у 1740 році відбулося об’явлення Богоматері. Далі паломники прецесійним ходом пройшли місцеві Двері Божого милосердя. Після короткої молитви такою ж урочистою ходою рушили до Нового санктуарію (Il Nuovo Santuario), найбільшої церкви відпустового місця.

Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців-католиків в Італії та Іспанії, передувала молитва-прохання за дітей, яку провадили представники спільнот з усієї Італії, водночас всі складали подяку за дар материнства. Участь у Божественній Літургії взяли також о. Маврикій Попадюк, ЧСВВ, настоятель монастиря Чину святого Василія Великого в Римі (Авентин), о. Августин Баб’як, капелан громади м. Тренто, о. Сергій Паламарчук, капелан спільнот «Матері в молитві» в Італії, а також о. Ігор Стус, який сповідав паломників. Прислугу на Святій Літургії здійснювали студенти-богослови із Папської колегії Святого Йосафата: Ігор Ільницький, Андрій Яцишин, Богдан Мишковський.

«Дорогі матері, якщо ви у своїх серцях матимете Divino Amore (Божественну любов), то зможете робити чуда. Для цього ми повинні працювати та молитися, а Святий Дух нагородить нас своєю любов’ю і провадитиме в житті. Сьогодні наші діти іноді пропадають під впливом поганих звичок. Чому це зло має поїдати їх? Невже не краще посвятити себе Богові? Церква сьогодні дуже потребує таких хлопців і дівчат, які готові віддати себе в руки Божі. Проте саме у ваших руках, у ваших молитвах, у вашій любові є сила, щоб навернути своїх дітей, тому що постійні сварки в цьому зовсім не допоможуть. Дорогі матері, дозвольте і допоможіть дітям бути з Богом, не бороніть їм приходити в монастирі, якщо вони відчувають покликання до такого життя», - сказав владика Діонісій під час проповіді з нагоди паломництва.

На завершення вся спільнота матерів на чолі з п. Лідією Викович, регіональним координатором спільнот «Матері в молитві» в Італії, яка теж вирішувала численні організаційні питання щодо проведення цієї прощі, привітали владику Діонісія із 70-річним ювілеєм дару життя та 10-річчям єпископської хіротонії. Після спільного фото кожна мати мала можливість отримати благословення владики.

 

Андрій Шестак, студент Папського університету Святого Хреста в Римі 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next