АКТУАЛЬНО

Досвід служіння Екобюро УГКЦ переймають на міжнародному рівні

Четвер, 30 квітня 2020, 13:21
«Роль Церкви у збереженні природної спадщини Творця» – такою була провідна тема міжнародної відеоконференції (29 квітня), організованої кафедрою теології Загребського католицького університету спільно з Бюро УГКЦ з питань екології.

Захід мав за мету аналіз діяльності Церкви у справі збереження Божого створіння у світлі енцикліки Папи Франциска «Laudato Si: про турботу за наш спільний дім, а також ділення досвідом практичних екоініціатив».

Ключовою стала доповідь-презентація професора Володимира Шеремети на тему «Внесок Церкви для збереження спільного дому на прикладі служіння Бюро УГКЦ з питань екології». Доповідач коротко представив історію створення Екологічно бюро УГКЦ, розповів про головні напрями діяльності, а також поділився основними викликами та досягненнями церковної екоінституції, яка за відносно короткий час свого існування вийшла в авангард екологічного служіння Вселенської Церкви.

Хорватська сторона представила проєкт «CROLAUDATOSI': Про піклування за наш дім», який виник у співпраці Хорватського католицького університету та спільноти Францисканців світських (Третього чину Франциска) задля поширення вчення Католицької Церкви про інтегральне відношення людини до Бога, ближніх та світу (довкілля), у світлі енцикліки Папи Франциска «Laudat Si».

Одним з основних результатів заходу стало рішення об’єднати зусилля та розвивати міжнародну співпрацю задля збереження нашого спільного дому.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next