АКТУАЛЬНО

«Довкола сніг, а в нас радість жнив». В УКУ відбулися випускні урочистості

Субота, 05 лютого 2022, 16:28
Сьогодні, 5 лютого, в Українському католицькому університеті відбулися випускні урочистості. Випускниками стали 120 магістрів богослов’я, християнської педагогіки, історії, Школи журналістики та комунікацій, Школи права, Інституту лідерства і управління, зокрема таких факультетів: філософсько-богословського, гуманітарного та факультету суспільних наук.

Розпочали урочистості з Архиєрейської Божественної Літургії у церкві Святої Софії Премудрості Божої, яку очолив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Звертаючись зі словом проповіді, Блаженніший зазначив, що на вулиці довкола сніг, а в середині храму – час жнив.

«Ми сьогодні у Божественній Літургії дякуємо Богові за кожного з вас, за те, що ви обрали УКУ, і за те, що ми змогли вам послужити у вашій дорозі до вищої освіти, – звернувся до випускників Блаженніший Святослав. – А тепер ви послужіть вашому народові всім тим, що ви навчилися, знаєте і вмієте. Будьте служителями для своєї Батьківщини, бо бачимо, що сьогодні так багато є тих, хто хоче над нашим народом панувати. Будьте тихими мурашками, які щоденно працюватимуть над рухом вперед до пасхальної свободи нашого народу».

Під час урочистої частини до випускників з промовами звернувся ректор УКУ о. Богдан Прах. Він закликав студентів не боятися йти вперед, заглянути в серце убогому і подати йому руку в потребі. «Не бійтеся йти в середовище, яке не завжди є сприятливими чи щирими – будьте відкритими! Я думаю, що в стінах нашого університету ви це сповна досвідчили».

Ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа о. Ігор Бойко додав: «Сьогодні особливий день у вашому житті – день вдячності Богові за те, що ваша мрія здійснилася. Ми розділяємо з вами цю радість. Бажаю вам, щоб у всіх випробуваннях ви могли поставити Бога на перше місце, щоб ви навчилися йому довіряти. Бо коли довіряємо, то наше серце наповнюється миром і радістю. Не бійтеся дивитися вгору, бо звідти ніколи не прийде небезпека, а завжди буде звернене милосердне і любляче обличчя нашого Бога Отця. Я бажаю вам, щоб ви стали справжньою елітою українського народу. Бути елітою означає вміти дивитися далеко, приймати рішення, брати на себе відповідальність і завжди мати перед обличчям цінність і гідність людського життя. Наше минуле ми не зможемо змінити, а майбутнє не завжди є певним, зате теперішнє – це те, що ми можемо використовувати. Тому нехай знання, мудрість і досвід, які ви здобули у стінах УКУ, допоможуть вам служити нашому суспільству».

Почесним промовцем випускних урочистостей 2022 року став Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, Великий канцлер УКУ Блаженніший Святослав. Він закликав випускників любити свій народ і бути патріотами своєї Батьківщини: «Хоч би куди занесло вас життя – будьте діяльними, відповідальними дітьми свого народу. Хтось із вас може залишиться тут, а хтось поїде на Захід, та хоч би де ви були – зробіть щось добре для свого народу. Навіть коли вас Господь покличе за межі України, усе те, що ви там назбираєте і чого навчитеся, одного дня привезіть сюди. Збирайте, щоби віддати – це логіка справжнього патріота. Бо той патріот, який любить лише, щоби забрати і набити свої кишені є патріотом, який не до кінця розуміє слова “патріотизм”».

Традиційно під час випускних урочистостей зі словом від випускників звернулася веледикторка. Цього року нею стала Марія Павлічук, випускниця програми «Управління неприбутковими організаціями» Інституту лідерства та управління УКУ, співзасновниця ГО «Джуніор З» – проєкту з розвитку спорту серед школярів. Вона поділилася своїм досвідом практики служіння, який осягнула в стінах УКУ.

«Лідер – це той, хто служить. Нехай ми різні, наші дороги з деяким з вас можуть розійтися, але кожен з нас точно знає, що тепер в нашу ідентичність вшиті спільні знаменники, що дадуть силу не тільки нам самим, а й українцям та Україні. Щиро бажаю кожному не втрачати свій шлях, не губити спільноту і продовжувати свідчити, служити, спілкуватися з позитивною сумою», – сказала веледикторка випускних урочистостей Марія Павлічук.

Після перекидання китичок випускникам УКУ вручили дипломи на програмі факультетських програм.

Додамо, що цього року випускні урочистості відбувалися із дотриманням усіх карантинних норм, тому батьки та запрошені гості могли слідкувати за перебігом подій онлайн.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами УКУ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next