АКТУАЛЬНО

Дрогобичани виступили на захист життя та сім'ї

Понеділок, 26 вересня 2016, 16:36
25 вересня 2016 року відбулася молитовна хода вулицями міста Дрогобича «На захист життя та сім’ї» з іконою «Милосердя двері». Активну участь у ній взяли дрогобицькі семінаристи, які допомагали в організаційних питаннях, зокрема співали під час ходи, несли апаратуру (озвучення). Маршрут розпочався о 15:00 годині від храму Дрогобицьких священномучеників Северина, Якима та Віталія (вул. Коновальця).

Маршрут пролягав вулицями Дрогобича, із зупинками біля церков Успіння Пресвятої Богородиці (вул. Володимира Великого), Преображення Господнього (вул. Стрийська), Апостолів Петра і Павла та Катедрального храму Пресвятої Трійці, де похід завершився. Розпочалася хода зі слів Преосвященнішого владики Григорія (Комара), єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії, який акцентував увагу на важливості сімейних стосунків. Він зазначив, що в Україні нівелюється поняття шлюбу, а це призводить до небажаних наслідків, зокрема таких, як аборт. Адже, рівень абортів в Україні залишається найбільш високим серед країн Європи. На кожній зупинці біля храмів настоятелі озвучували повчальні проповіді на цю тему.

На завершення владика Григорій біля Катедрального храму закликав мирян зберігати міцними шлюбні узи і не губити невинне життя, яке ще не бачило світу. Після ходи Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ запросила всіх охочих на Християнський фестиваль родини під гаслом «Обери життя! Захисти сім’ю! Врятуй Україну!». Відбувся святковий концерт за участю родинних колективів ы християнського гурту «Кана» з міста Києва («родзинка» фестивалю). Також пройшли цікаві майстер-класи, родинні ремесла та інші розваги.

dds.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next