АКТУАЛЬНО

Дрогобицькі семінаристи розпочали навчальний рік з духовної віднови

Понеділок, 10 вересня 2018, 13:05
7-9 вересня 2018 року в Дрогобицькій духовній семінарії відбулися реколекції, які провадив ієромонах монастиря с. Кохавино Жидачівського району о. Василь Оприско, ЧНІ. Упродовж цієї духовної віднови брати мали можливість перебувати в молитві та мовчанні, читаючи духовну літературу та роздумуючи над власним покликанням.

У своєму вступному слові о. Василь зазначив, що семінарія є школою, першим вчителем в якій є Христос. Порогом входження у духовну мандрівку став уривок з Євангелія, в якому йдеться про прибуття Ісуса до рідного Назарета. Отець застеріг семінаристів,  щоб, подібно до жителів Назарета, не сприймали Христа так, що ніби все про Нього знають.

На основі уривка Євангелія про чудесну ходу Ісуса по морі проповідник закликав слухачів прийняти Ісуса не тільки, слухаючи Його Слово, але й дозволити Йому увійти в їхнє життя, аби не поглинула буря пристрастей. «Завданням кожного семінариста впродовж семінарійного життя є преображення старої людини в нову», - підкреслив священик.

На першій реколекційній науці о. Василь також озвучив тему «Провідники народу Божого на пустині». За словами проповідника, життя кожного християнина є своєрідною мандрівкою до небесного Єрусалима, який повинен бути в постійному пошуку цієї дороги.

Наступного дня реколекційні науки розпочалися представленням двох великих біблійних провідників народу Божого - старозавітного Мойсея та новозавітного апостола Петра. «Переломний момент їхньої формації - це особиста зустріч з Господом», - наголосив о. Василь. На основі діяльності цих двох мужів ієромонах намагався донести до аудиторії важливість життєвих випробувань. Реколектант представив увазі слухачів вибрані уривки зі Святого Письма, в яких йшлося про їхні нелегкі випробування як провідників Божого народу.

На завершення о. Василь побажав майбутнім священнослужителям звільнитися від оманливих мрій про подальший успіх та не впадати у залежність від думок оточуючих, а цілковито довіритися Богові та радо прийняти служіння.

Опісля ректор семінарії о. Мирон Бендик подякував о. Василю за подану динаміку духовного зростання та висловив надію про подальшу співпрацю.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.dds.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next