АКТУАЛЬНО

Дрогобицький благодійний фонд «Карітас» уже 10 років опікується особливою молоддю

Понеділок, 23 квітня 2018, 13:34
Десятирічний ювілей відсвяткував центр для людей із особливими потребами «Дивовижні долоні», що діє при БФ «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Святкування розпочалося із Божественної Літургії, яку очолив владика Григорій (Комар), Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії у співслужінні з о. Ігорем Козанкевичем, директором БФ та отцями, які виконують своє служіння у «Карітасі».

«Незважаючи на таку гарну назву центу «Дивовижні долоні» справа все-таки, напевно, не в долоньках, а у великих серцях та прагненні ділитися один з одним тим, що дав цим люблячим серцям Бог», – сказав владика Григорій у привітальному слові.

У цей день іменинників вітали також представники подібних центрів зі Львова, Івано-Франківська, Стрия, Борислава, Коломиї і Тернополя. Участь у святі взяли і заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, священики, студенти-волонтери  та представники влади, громадських і молодіжних організацій.

На ювілейному концерті гостей вітали вихованці центру «Дивовижні долоні». Вони декламували вірші, поезію Тараса Шевченка та Івана Франка, виконували пісні. На святковій імпрезі також виступали ансамбль сучасного танцю «Фрі Денс» (художній керівник – Йосип Карпін), заслужений артист естрадного мистецтва Василь Гамар, поетеса та композитор, співачка Оксана Винницька.

Нагадаємо, що центр діє у Дрогобичі на базі «Карітасу» з 2008 року. Тут люди з особливими потребами зустрічаються щоденно, вони здобувають нові навички, підтримують одне одного і творять спільноту. Провідники центру «Дивовижні долоні» мріють про  будинок опіки для таких людей, де вони могли б проживати, бо в декого вже померли батьки і нема кому ними опікуватися. «Віримо, що це Боже діло і тому воно буде розвиватися», - кажуть наставники людей з особливими потребами.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sde.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next