АКТУАЛЬНО

Дрогобицький «Карітас» зібрав друзів і гостей на урочистість

Середа, 26 червня 2013, 12:04
25 червня «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ відкрив і освятив новозбудоване приміщення. На урочистість завітали друзі, жертводавці, духовенство, чиновники, працівники соціальних служб та організацій-партнерів, ЗМІ. Серед поважних гостей були Апостольський нунцій в Україні Томас Галліксон та владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

«2013 рік проголошений Роком соціального служіння в Українській Греко-Католицькій Церкві, а "Карітас" у Дрогобичі відомий багатьма успішними соціальними проектами. Це великий досвід, посвячення, ініціативність, відповідальність і радість у служінні потребуючим українцям. Цій регіональній організації "Карітасу" скоро виповниться 20 років й урочистість відкриття новозбудованого приміщення – ще один здобуток, що дозволить розширити і в дечому покращити її роботу», – вважає генеральний секретар «Карітасу України» Анатолій Козак.

У програму відкриття і посвячення новозбудованого приміщення входила Свята Літургія і зустріч високоповажних гостей, чин посвячення будинку. Також було здійснено особливу молитву за хворих і помазання єлеєм. Адже саме служіння скривдженим, хворим і малозабезпеченим - суть майже 20-річного функціонування «Карітасу» в м. Дрогобич.

Опісля владика Ярослав (Приріз) нагородив грамотами працівників соціального служіння. Від міської влади виступив мер, який виголосив слово-подяку команді місцевого «Карітасу». Від «Карітасу України» слово взяв президент Андрій Васькович, який наголосив на трьох стовпах Церкви: проповіді Слова Божого, Літургії і, власне, служінні ближнім.

Також присутні мали можливість в обговорені та практично ознайомитися з діяльністю «Карітасу» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Їм представили й інші соціальні проекти єпархії. Наприкінець відбувся фуршет і святковий концерт за участю підопічних і працівників «Карітасу», а також професійних музикантів.  

Повідомила Надія Чорна

Довідка: «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ створено в 1994 році. Це одна із перших ініційованих регіональних організацій в Україні і на той час – філія  львівського «Карітасу». З 2002 року «Карітас» у Дрогобичі став самостійним. Першим директором  фонду був о. Михайло Олексяк. Його наступником у 2002 році став о. Ігор Козанкевич, який перебуває на посаді досі. Спочатку офіс  «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії був у м. Трускавець,  а в 2003 році його перенесли у м. Дрогобич, де він існує до сьогодні. Налічується ще 5 місцевих відділень: у Бориславі, Сколе, Старому Самборі, Мостиськах та Волощі. На сьогодні «Карітас» у м. Дрогобич об’єднує понад 25 працівників і декілька десятків волонтерів. Проекти та ініціативи:
  • Центр для молоді з вадами розумового розвитку «Дивовижні долоні»;
  • центр для дітей трудових мігрантів «Разом – сильніші»;
  • Консультативний центр для потерпілих від торгівлі людьми і порадня для родин трудових мігрантів;
  • Міжнародний центр волонтаріату;
  • волонтерський осередок «Допоможи іншому – стань приятелем»;
  • Реабілітаційний центр «Назарет» для узалежнених від алкоголю та наркотиків, зокрема ВІЛ-позитивних;
  • спільнота взаємодопомоги для безпритульних людей «Наша хата»;
  • Клуб літніх людей «Жива історія»; «Школа діабетиків»; «Школа сімейного консультанта»;
  • надання допомоги інвалідам;
  • осередок гуманітарної допомоги;
  • благодійні акції та допомога іншим потребуючим людям, що опинилися у кризових умовах життя.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next