АКТУАЛЬНО

Другокурсники Івано-Франківської духовної семінарії вперше облачилися в підрясники та камелавки

Понеділок, 05 жовтня 2020, 13:45
3 жовтня Івано-Франківська духовна семінарія святкувала урочисте відкриття академічного року та вручення підрясників студентам ІІ курсу. З цієї нагоди відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин.

Перед Літургією відбувся урочистий молитовний чин освячення підрясників і камилавок, після якого семінаристи-другокурсники вперше одягнули їх.

Під час проповіді владика Володимир привітав усіх студентів із початком нового навчального року, а тим, які щойно отримали підрясники, настановив: «Кожен із нас вже отримав дещо важливе у своєму житті. Ще під час хрещення, коли ми нічого не розуміли, нас одягли в крижму, щоб символічно огорнути нашу душу у красу святості. Сьогодні, у цей святковий день, ви знову отримали новий одяг – підрясник і камилавку, які наблизять вас ще на крок ближче до високої мети – служіння перед Господом».

Наприкінці ректор семінарії прот. Олексій Данилюк висловив вдячність владиці Володимиру за уділене освячення і попросив благословення для студентів на добрий і плідний початок нового академічного року.

Після завершення Літургії семінаристи І та ІІ курсів привселюдно склали обітницю вірності та послуху ректорові семінарії та всім настоятелям.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next