АКТУАЛЬНО

Дружини священиків Івано-Франківської архиєпархії взяли участь у реколекціях

Понеділок, 03 грудня 2018, 10:56
1 грудня 2018 року в Івано-Франківській духовній семінарії відбулися реколекції для дружин священиків. Духовні науки проводив о. Роман Микієвич, парох храму Святого архистратига Михаїла, що в м. Тисмениця.

Розпочався день віднови духу зі спільної молитви Божественної Літургії, яку очолив синкел у справах духовенства та священичих родин митр. прот. Олег Каськів. Роздумуючи над Божим Словом під час проповіді, отець Олег наголосив на ролі дружини священика в душпастирському та парафіяльному житті спільноти. Так, за його словами, успішна праця парафіяльного священика значною мірою залежить від активної співпраці його дружини.

«З вас, дорогі добродійки, наші жінки та дівчата часто беруть приклад, а тому ваша праця та підтримка отця-пароха є чи не основними в успішній душпастирській діяльності ваших чоловіків», - наголосив проповідник.

Після спільної молитви розпочалися власне реколекційні науки. Їх було три. Головна тема, яку обрав для цих реколекцій о. Роман Микієвич, відкривала життя «Чистим Євангелієм» на прикладі повчань Папи Франциска.

«Ми дуже часто чуємо різні тлумачення, коментарі Святого Письма, але забуваємо про його суть, есенцію, якою є власне Христос. Тільки поставивши Христа в центр свого життя, своєї поведінки, своєї моральності – зможемо справді йти за Ним, живучи тим чистим Євангелієм», - повчав отець-реколектант.

Окрім тематичних розмов, відбулися ще дві дотичні зустріч, на яких учасники мали нагоду поспілкуватися із синкелом у справах духовенства та священичих родин о. Олегом та головою Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я о. Ярославом Рохманом. Отець Ярослав представив діяльність Місії «Рахиль», яка полягає в допомозі особам, які пережили втрату дитини.

На завершення відбулося спілкування у формі питань-відповідей, під час яких кожен міг безпосередньо висловити свою думку та своє бачення щодо цього дня духовної віднови.

«Дуже вдячна організаторам, які запросили взяти участь у цьому дні. Досить часто для наших чоловіків проводяться подібні заходи, а для нас, на жаль, вкрай рідко, тому ми цінуємо кожен такий день», - поділилися своїми думками п. Алла Влашин.

Зі свого боку п. Любов Терлецька вважає символічним, що реколекційний день припав саме на час Різдвяного посту, адже це ще одна чудова нагода задуматися над даром материнства, над своїм місцем у душпастирському служінні священиків.

Організатори запевняють, що подібні заходи стануть регулярними та вже планують дату і тему наступних реколекцій для дружин священиків.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next