АКТУАЛЬНО

Духовенство Чернівецької єпархії поглибили свої знання у сфері управління парафією

Четвер, 02 грудня 2021, 17:28
З 29 листопада по 1 грудня духовенство Чернівецької єпархії взяло участь у третьому модулі програми Інституту постійної формації духовенства на тему «Господарська діяльність релігійних організацій».

Навчання проводилося у межах проєкту Української соціальної академії щодо розвитку управлінських здібностей для священників. Спікерами стали о. Іван Смішко, юрист Івано-Франківської архиєпархії, і п. Наталія Скорейко, бухгалтер.

Отець Іван поділився актуальними законодавчими та юридичними аспектами реєстрації релігійних організацій, документального супроводу парафії, розповів про правові відносини парафії з державою.

Пані Наталія поділася знаннями про основи бухгалтерського обліку для релігійних організацій, норми оподаткування та звітності. Також спікерка розповіла, як правильно релігійній організації взаємодіяти з фізичними й юридичними особами, та які загрози в разі порушень.

Цей модуль покликаний краще ознайомити отців із бухгалтерським обліком на парафії. Особливо актуальні ці знання в умовах розвитку парафій, там, де ведеться будівництво чи засновуються нові парафіяльні громади. Такі знання мають убезпечити духовенство від помилок при господарській діяльності на парафіях і відповідно негативних наслідків, адже, як відомо, незнання закону не звільняє від відповідальності.

ugcc.cv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next