АКТУАЛЬНО

Духовенство Кам’янець-Подільської єпархії поглибило свої знання у сфері адміністративно-фінансової та господарської діяльності парафій

П'ятниця, 10 грудня 2021, 14:27
З 7 по 9 грудня священнослужителі Кам’янець-Подільської єпархії взяли участь у третьому модулі програми Інституту постійної формації духовенства, який відбувся в урочищі Буковель на тему «Адміністративно-господарська діяльність релігійних організацій».

Навчання проводилося в рамках проєкту Української соціальної академії щодо розвитку управлінських здібностей для священників. Спікерами стали: о. Іван Смішко, юрист Івано-Франківської архиєпархії, та пані Оксана Саміла, бухгалтер, Агенція розвитку ОТГ проєкту U-LEAD.

Отець Іван у своїх доповідях поділився актуальними законодавчими та юридичними аспектами реєстрації релігійних організацій, документального супроводу парафії, розповів про правові відносини парафії з державою. Було розглянуто алгоритм створення релігійної громади та подання необхідних документів та отримання дозволів, згідно із законодавством.

Пані Оксана детальніше продовжила тематику, поділившись знаннями про основи бухгалтерського обліку для релігійних організацій, норми оподаткування та звітності. Також спікерка розповіла, як правильно релігійній організації взаємодіяти з фізичними та юридичними особами, та які є загрози у разі порушень.

Цей модуль мав на меті краще ознайомити отців з юридичними питаннями та бухгалтерським обліком у парафії. Особливо актуальні ці знання в умовах розвитку парафій, там де ведеться будівництво чи засновуються нові парафіяльні громади. Ці знання мають убезпечити духовенство від помилок при господарській діяльності в парафіях та відповідно негативних наслідків, адже, як відомо, незнання закону не звільняє від відповідальності.

Пресслужба Кам’янець-Подільської єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next