АКТУАЛЬНО

Духовенство Київської архиєпархії в мовчанні і молитві проводить щорічні великопісні реколекції

Вівторок, 10 березня 2020, 16:40
9 березня 2020 року в Зарічанах, що на Житомирщині, розпочалися щорічні великопісні реколекції для духовенства Київської архиєпархії. Духовні вправи триватимуть до 12 березня.

Участь у реколекціях беруть священники, монахи, диякони та випускники духовних закладів. Духовні науки провадить о. д-р Роман Мірчук.

Розпочинаючи перше навчання, проповідник закликав духовенство провести ці дні в мовчанні та молитві. За його словами, такий спосіб проведення реколекцій є найбільш практичним у переміні духовного життя. Серед сказаного о. Роман навів приклад перших людей Адама та Єви, які не змогли протистояти спокусі диявола, а в результаті свого упадку покинули рай. Тому в житті священника є важливо в тиші слухати голосу Божого, щоб привести обтяжених гріхом людей до раю.

Іншою темою для роздумів, яку навів душпастир стала наука про диявола. «Як ви думаєте, хто в історії світу став першим емігрантом?» — запитав реколектант. Після паузи він пояснив, що це був люцифер, який не слухав Господа, покинув Його та емігрував з неба. «Коли диявол захотів повернутися, то він хотів диктувати свої умови та свої правила цього повернення. Ця гордість не дозволила йому правдиво змінитися, пережити метаною (навернення)», — пояснив проповідник.

У своїх порадах реколектант неодноразово заохочує духовенство до життя у святості. Святість, за його словами, доступна кожній людині. «Різниця між святим і грішником полягає в тому, що грішна людина падає в гріх і в гріху перебуває. А свята людина постійно бореться з гріхом і постійно встає та йде далі. Тому священники покликані бути святими, щоб освітити іншим дорогу до неба», — наголошує душпастир.

На цій дорозі святості, за його словами, важливу роль відіграє мрія. Найбільшою нашою мрією, як зауважує о. Роман, повинен бути Христос. Тоді будемо мати мету, до якої будемо неустанно наближатися.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next