АКТУАЛЬНО

Духовенство різних конфесій та релігій об`єдналося заради прав дітей і сімей

Середа, 30 травня 2018, 14:27
29 травня в інституті Горшеніна відбулася прес-конференція з приводу щорічної Всеукраїнської ходи на захист прав дітей і сімей. Представники Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій (яка є організатором події) анонсували захід, розповіли про цілі Ходи, поділилися з журналістами сімейною проблематикою в Україні та окреслили шляхи її вирішення.

Всеукраїнська хода відбудеться у суботу, 2 червня, і пройде в Києві вже третій раз поспіль, зазначили організатори. Захід має на меті привернути увагу суспільства до викликів сучасності, які загрожують просімейній політиці в Україні. До того ж Рада Церков готова надати відповіді та практичну допомогу для зменшення загроз, серед яких: заохочення до абортів, сурогатне материнство, законодавче просування ідей «гендерної ідеології», пропаганда одностатевих стосунків, збільшення розлучень, неповні сім`ї та ін.

Віталій Кривицький, голова оргкомітету Всеукраїнської ходи, єпископ Києво-Житомирської дієцезії РКЦУ, на початку прес-конференції озвучив мету акції: «Приходять такі часи, що нам треба згадувати про речі фундаментальні, наголошувати про їхні цінності… Так сталося, що зараз це справа сім`ї. Лише сім`я, яка створена за задумом Бога, може принести добрі плоди. Метою нашої Ходи не є виступати проти чогось, але повернутися до фундаментів і сказати, що мати «здорову родину», коли є чоловік і жінка, діти – це  абсолютно нормальні речі. Це запорука того, що наша державна політика буде доброю… Ми виходимо, щоб сказати, що родини функціонують, вони є серед нас, а також щоб запропонувати свою форму майбутнього – дати відповіді на основні проблеми».

Євстратій Зоря, архиєпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП,  сказав під час прес-конференції про те, що «ми не можемо не засвідчити нашу позицію, тому що, наприклад, під виглядом боротьби з домашнім насильством в Україні намагаються впровадити ідеологічні теорії, які суперечать основам здорової родини».

Серед інших проблем сімейної політики він назвав також те, що за останнє десятиліття змінився погляд на шлюб: більшість молодих людей розглядають його як форму тимчасового життя, а не як обов’язок. Демографічна криза, вбивство через аборти ненароджених дітей – всі ці виклики потребують негайного вирішення.

Про те, що гендерна політика та ювенальна юстиція, які на перший погляд здаються прогресивними, а  насправді мають багато таємних загроз, заявив шейх Рустам Гафурі, заступник Муфтія України з питань духовного управління мусульман. Він також підняв питання освіти, зокрема підготовки підручників, які б містили правильні орієнтири статевого виховання дітей.

Про державну політику щодо сімейних питань розповів під час прес-конференції Олекса Петрів,  митрофорний протоієрей УГКЦ, наголосивши на тому, що останнім часом справжні людські цінності нівелюються: «Міцна сім`я – це міцна держава, а цьому протистоять певні сили, які зацікавлені в тому, щоб маніпулювати думками населення».

Він згадав про те, що в  Україні відсутнє Міністерство у справах сім`ї, яке б опікувалось проблемами родин. Сказав про проблеми соціального сирітства – батьки покидають родини, щоб їхати на заробітки, а ці проблеми мав би вирішувати Уряд країни, надавши людям гідні зарплати та умови праці.

Учасники прес-конференції також нагадали присутнім про те, що подібні маніфестації та сімейні фестивалі проходять в травні-червні майже у всіх регіонах України.

На завершення прес-конференції голова оргкомітету нагадав, що збір учасників Ходи розпочнеться о 9:45 на Софійській площі, далі об 11:00 багатотисячна колона на чолі з керівниками церков розпочне рух до Майдану Незалежності до площі Конституції, де й завершиться захід привітальними словами від представників ВРЦіРО.

Він запросив  всіх українців незалежно від конфесій та вірувань приєднатися 2 червня до Всеукраїнської ходи на захист прав дітей і сімей, щоб в нашій країні «біле не називали чорним і навпаки».

poklik.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next