АКТУАЛЬНО

Духовенство та вірні Львівської архиєпархії здійснили прощу до родинного села митрополита Андрея (Шептицького)

Понеділок, 04 листопада 2013, 10:24
1 листопада 2013 року відбулася проща духовенства та вірних Львівської архиєпархії до с. Прилбичі (Яворівський р-н) з нагоди 69-ї річниці відходу до вічності блаженної пам’яті слуги Божого митрополита Андрея. Очолив паломництво владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський.

Розпочалося вшанування митрополита Андрея (Шептицького)поминальним Богослужінням у каплиці-усипальниці родини Шептицьких, відтак процесійна колона вирушила до парафіяльного храму Собору Пресвятої Богородиці, де відслужили Архиєрейську Божественну Літургію. Згодом у храмі відбулася презентація мультфільму про покликання Митрополита Андрея та відеорозповідь про моменти з життя Шептицьких у с. Прилбичі.

«Бог обдарував майбутнього митрополита Андрея багатьма духовними дарами, які він найкраще використовував, щоб краще служити Господу, його Церкві та своєму народові», ─ сказав владика Ігор у проповіді. Далі проповідник, порівнюючи митрополита з пророком Мойсеєм, наголосив: «Немов Мойсей, що виховався на дворі фараона, однак, не міг спокійно дивитися на те, як єгиптяни знущалися над євреями. Митрополит Андрей не боявся політичних репресій, арешту та погроз ворожо наставлених чужих властей чи то неприятелів зі свого народу. Був готовий терпіти усякі зневаги, а навіть смерть, щоб тільки торжествувала правда Божа та панувало над людьми Боже Провидіння».

Наприкінці ієрарх закликав усіх до читання творів Андрея (Шептицького): «Наступного року відзначатимемо 70-ту річницю його переходу до вічності, а 2015 року - 150-ту річницю з дня народження. Заохочую зробити постанову: прочитати його твори слуги Божого митрополита Андрея до 150-літної ювілейної дати». Також він попросив підтримати ідею спорудження пам’ятника цьому великому подвижнику віри у м. Львові. «Незабаром проголосимо збірку коштів на цей пам’ятник, тому прошу вас уже, щоб ви були готові та в міру своєї можливості щедрі ─ підтримати цю чудову ідею», ─ сказав владика Ігор.

По завершенні Богослужіння усі спільно промовили молитву в наміренні прослави слуги Божого митрополита Андрея.

 

Прес-служба Львівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next