АКТУАЛЬНО

Духовенство та вірні УГКЦ узяли участь у прощі до Маронітської національної святині Ліванської Богородиці в США

П'ятниця, 16 серпня 2013, 10:45
13-15 серпня 2013 року духовенство та вірні єпархії Святого Йосафата в Пармі УГКЦ разом із численним священнослужителями та вірянами інших Церков у сопричасті з Єпископом Рима, взяли участь у 48-й щорічній прощі до святині Ліванської Богородиці Маронітської єпархії, що в м. Норт-Джексон, штат Огайо, США. Проща розпочалася у вівторок, 13 серпня, Святою Месою, яку відслужив о. Грегорі Матурі, Чин проповідників (домініканці), настоятель храму Святого Домініка та спільноти Домініканського чину в м. Янгстаун, штат Огайо.

Наступного дня, 14 серпня, Архиєрейську Святу Літургію у візантійському обряді відслужив владика Вільям Скурла, Архиєпископ і Митрополит Пітсбурзький Візантійської католицької архиєпархії в США. Проща завершилася 15 серпня, у день світлого празника Успіння Пресвятої Богородиці (за григоріанським календарем), маронітською Архиєрейською Святою Літургією, яку очолив владика Роберт Шегін, Єпарх Сент-Луїської єпархії Ліванської Богородиці, у співслужінні з владикою Грегорі Мансуром, Єпархом Бруклінським св. Марона, монсеньйором Ентоні Спінозою, настоятелем Національної святині Ліванської Богородиці, та численним духовенством Маронітської та інших Церков.

«Я вперше беру участь у цій прощі до Маронітської національної святині Ліванської Богородиці тут, у Норт-Джексоні, що мені, як українцю-греко-католику, не тільки дає змогу краще пізнати сестринську Маронітську Церкву, а й укотре переконатися в красі та необхідності єдності християнських Церков з Наступником св. апостола Петра», - поділився своїми враженнями ієрей Любомир Жибак, адміністратор парафії Пресвятої Тройці та святині Святого Хреста з м. Янгстаун, штат Огайо. Наступна проща до святині відбудеться 13-15 серпня 2014 року.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next