АКТУАЛЬНО

«Бог вибирає священників, щоб служили Йому, проживаючи праведно та служачи щиро своєму народові» – відбулася X проща духовенства УГКЦ до Перемишлян

Четвер, 03 червня 2021, 10:20
2 червня 2021 року відбулася X Всеукраїнська проща духовенства УГКЦ до Перемишлян на Львівщині, де своє служіння здійснював блаженний священномученик Омелян Ковч – покровитель душпастирів. З цієї нагоди Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Святого Миколая очолив архиєпископ і митрополит Львівський владика Ігор Возьняк у співслужінні з владикою Тарасом, єпархом Стрийським, владикою Петром, єпископо-помічником Сокальсько-Жовківської єпархії, владикою Богданом, єпископом-помічником Стрийської єпархії, та духовенством Львівської митрополії. По завершенні Літургії також був звершений Молебень до блаженного священномученика Омеляна.

«Бог вибирає священників, щоб служили Йому, проживаючи праведно та служачи щиро своєму народові», – аналізуючи тексти Святого Писання та беручи до уваги приклад ревного служіння блаженного священномученика Омеляна, сказав у своїй проповіді владика Ігор. Він підкреслив гідність священства та відповідальність, яку на себе беруть ті, кого Господь кличе до служіння у Христовому винограднику.

«Серце священника цілковито належало Господу», – сказав митрополит про покровителя душпастирів і продовжив: «Він мав одну добру перспективу – служити Богові, послуговуючи та люблячи людей. Радів та дякував Господу за те, що опинився в концтаборі, за те, що став немов містком, через який людські душі переходили до вічності».

Після Святої Літургії владика Тарас подякував митрополитові Ігорю, присутнім єпископам та священникам за участь у прощі, а відтак всі помолилися Молебень до блаженного священномученика Омеляна.

Нагадаємо, що 24 квітня 2009 року блаженний священномученик Омелян Ковч був проголошений покровителем душпастирів УГКЦ, а перша Всеукраїнська проща духовенства до Перемишлян відбулася у 2012 році.

Пресслужба Стрийської єпархії
stryiugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next