АКТУАЛЬНО

Духовний майдан за мир, справедливість і збереження створіння

Четвер, 17 вересня 2015, 15:58
13 вересня 2015 року в архикатедральному соборі Святого Воскресіння відбувся Духовний майдан за участю духовенства та вірних традиційних християнських конфесій м. Івано-Франківська та Бюро УГКЦ з питань екології. Цей молитовний захід в навечір’я Індикту був присвячений Дню Бога-Творця, а темою для розважання було обрано «Молитва за мир, справедливість і збереження створіння (в контексті вчення митрополита А. Шептицького)».

Розпочався Духовний майдан екуменічним молебнем до Божої Матері в цьому наміренні, який очолив о. Михайло Дзуль, референт Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архиєпархії, а співслужили з ним о. Ігор Онищук, голова Комісії у справах єдності між християнами та о. Михайло Віхоть, екореферент Південно-східного протопресвітеріату м. Івано-Франківська. Після молитви о. Михайло Дзуль виголосив науку, в якій, спираючись на практику УГКЦ доби митрополита Андрея Шептицького, основний акцент поставив на три фундаментальні складові соціального служіння Церкви: мир, справедливість і збереження створіння.

У ході розважання священик зазначив, що саме соціальні питання є центральною об’єднавчою темою екуменічних відносин, які розвиваються в Європі та Україні, а спільна молитва в День Бога-Творця є свідченням того, що українське суспільство сьогодні як ніколи відчуває потребу консолідації для вирішення цих питань. «Подібно як митрополит Андрей прагнув діалогу з православними братами, як Папа Франциск закликав цього року весь католицький світ молитовно об’єднатися з Вселенським Патріархом Варфоломієм та всіма православними у Всесвітній день молитви за збереження створіння – так і українці, спраглі єдності, через спільну молитву і працю стараються збудувати сильну Українську Державу, в якій буде панувати мир, торжествувати справедливість і процвітати любов до створіння», – підсумував екореферент.

Опісля до вірян звернувся о. І. Онищук, господар молитовного заходу, котрий загострив увагу присутніх на важливому значенні духовного життя кожного громадянина нашої держави й особистій відповідальності за свої дії.

Завершився Духовний майдан молитвою митрополита Андрея Шептицького за єдність християн, після якої о. Ігор уділив присутнім Господнє благословення.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next