АКТУАЛЬНО

Духовний та богословський виміри соціального служіння представили в парафії Святих апостолів Петра і Павла у Нововолинську

Середа, 14 березня 2018, 11:17
У Хрестопоклонну неділю парафіяни храму Святих апостолів Петра і Павла УГКЦ у Нововолинську роздумували над духовним та богословським виміром соціального служіння.

Варто зазначити, що це перший захід у нововолинській парафії в рамках програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні», яку реалізовує МБФ «Карітас України» за підтримки Відділу соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ через єпархіальні Карітаси.

Зустріч розпочалася зі спільної молитви, після якої присутні заслухали відеодоповідь Блаженнішого Святослава з Форуму соціального служіння УГКЦ. Парох отець Володимир Кметь, як відповідальний за соціальне служіння у Луцькому екзархаті УГКЦ, представив богословські основи соціального служіння, Стратегію розвитку соціального служіння УГКЦ, яка розроблена з метою розвитку спроможності УГКЦ забезпечити гідну відповідь на наявні та прийдешні суспільні виклики і домогтися підвищення ролі Церкви в поширенні християнських цінностей серед громад, родин і осіб.

Як зазначив отець Володимир Кметь, метою соціального служіння УГКЦ, як це випливає із накресленої Синодом Єпископів УГКЦ Стратегії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», є об’являти світові материнське обличчя Церкви та бути живим знаком присутності Бога серед людей. «Парафіяльний рівень має слугувати фундаментом, на якому будується та діє служіння ближньому. Лише тоді ми зможемо вважатися живими християнами, коли наші парафії стануть місцем, де піклуються про сироту, заступаються за вдову, допомагають убогому і розділяють страждання з хворими», - сказав священик.

Отець Володимир Кметь наголосив, що впровадження програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» у парафії Святих апостолів Петра і Павла здійснюється з метою систематизації і розвитку соціального служіння та удосконалення діяльності, яка вже ведеться. До слова, основою розвитку соціального служіння у нововолинській парафії став приклад і підтримка екзархального Волинського обласного благодійного фонду «Карітас-Волинь». У парафії проводяться благодійні акції, створено Куток милосердя, проводяться молитовні, харитативні та просвітницькі заходи.

У листопаді 2017 р. у парафії було проведено благодійну акцію «Любімо не словом, а ділом» з нагоди першого Всесвітнього дня убогих. Було зібрано продукти харчування, які передали потребуючим особам і родинам, а також у Центр для дітей і сімей ВОБФ «Карітас-Волинь».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.lutsk-ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next