АКТУАЛЬНО

Духовно-екологічний табір Івано-Франківської архієпархії «Метаноя» провели у Хорватії

Вівторок, 16 липня 2019, 13:48
З 1 по 13 липня 2019 року в Селіне, що в Північній Далмації (Хорватія), з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології відбувся духовно-екологічний табір Івано-Франківської архієпархії «Метаноя».

Півсотні активних молодих людей взяли участь у відпочинку та духовних вправах на березі Адріатичного моря, де мали змогу спільно проводити час на молитві, насолоджуватися незабутніми краєвидами, поглибити свою віру через пізнання екологічного вчення Церкви та практичних кроків в особистому житті.

В час Петрового посту, напередодні неділі Всіх святих української землі, учасники табору розважали над власним покликанням до святості, реалізацією та значенням дарів Святого Духа в особистому житті. Кожен таборовий день розпочинався зі спільної молитви та молитовним розважанням Святого Письма на узбережжі, далі – водні процедури в морі, Свята Літургія з катехизацією, можливість поставити запитання священнику на «чаюванні з Богом», та молитва на вервиці перед заходом сонця.

У часі катехизації таборовики розважали над Дарами Святого Духа, що дають можливість людині краще пізнати Бога. Мудрість дає змогу побачити Мудрий Промисел Бога до людини через створений світ; Розум відкриває розум людини на розуміння Бога у творчості; Рада допомагає віднайти правильний шлях у співтворчості та доглядання за Богом створеному світі; Мужність спонукає до кріпості для збереження діл Бога Творця; Знання відкриває глибину задуму Творця; Побожність веде людину – вінець Божого Творіння дорогою до Отця; Страх Божий утверджує у любові та вірності людини до Бога.

Окремою родзинкою таборового розпорядку була вечірня програма, на якій в ігровий спосіб підводився своєрідний підсумок дня та в практичний спосіб перевірялася особиста реалізація того чи іншого Дару Святого Духа.

Завдяки спільним зусиллям коменданта табору о. Михайла Дзуля, духівника о. Назарія Мицка, креативній команді аніматорів, талановитих та щирих таборовиків вдалося об’єднати у метанойську родину, в якій спільною метою було відпочити духовно і тілесно, та під проводом Святого Духа зростати в любові до всього створіння.

Приємні враження та спогади в серцях екотаборовиків залишили екскурсія до Національного природничого парку «Пакленіца», спільна Літургія з місцевими мешканцями та туристами, нічні чування в місцевому храмі. Окремим бонусом для метанойців була поїздка до Меджугоріє та екскурсія вечірнім Будапештом.

Ділячись своїми враженнями про табір, п. Галина Галько зауважує, що «Селіне – мальовничий куточок у Хорватії, створений для нас Господом з великою любов'ю. Тут ми досхочу насолодилися морем, засмагали, відпочили. Щодня слухаючи як до нас промовляє Господь, ми перемінилися. Наші серця сповнилися любов'ю до Творця та один до одного. Ми – МЕТАНОЙЦІ, стали однією дружньою родиною. Щаслива, що провела ці дні разом з вами, веселими, чудовими, креативними людьми».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next