АКТУАЛЬНО

Духовно-паломницький центр Матері Божої у Погоні протягом двох днів приймав паломників ХХІV Міжнародної прощі Вервиці

Понеділок, 16 вересня 2019, 17:40
Духовно-паломницький центр Матері Божої у Погоні на Івано-Франківщині протягом двох днів, 14-15 вересня 2019 року, приймав паломників ХХІV Міжнародної прощі вервиці. Цьогоріч вона була присвячена молитві за мир і єдність Церкви з нагоди Року родини.

До василіанського монастиря Успіння Матері Божої на традиційну прощу прибули тисячі вірян з Прикарпаття, інших областей країни та з-за кордону, - повідомляє прес-служба Івано-Франківської архиєпархії.

Розпочалася проща у суботу по обіді із винесення Погінської ікони Матері Божої. Вшанування чудотворної ікони Матері Божої – Цариці Покуття є особливістю прощі до Погоні. Також були спільні молитви на вервиці, богослужіння, молодіжна програма. У вечірній час віряни пройшли разом Хресну дорогу, у церквах відбувалися нічні чування, а просто неба при запаленій ватрі звучали духовні пісні та розважання.

У неділю кульмінацією прощі стала Свята Літургія. Її відслужив протоігумен о. Йоан Школик у співслужінні з ігуменом монастиря о. Никодимом Гуралюком та іншими священнослужителями. Віряни, окрім особистих подяк і прохань, молилися за мир в Україні.

Спільні духовні заходи єднали прочан в одну велику родину. А завдяки співпраці обласної, районної, місцевої влади та відповідних служб їм забезпечили комфортні умови перебування, безпеку і медичний захист. Спільно і злагоджено працювали поліція, рятувальники, медики, енергетики, працівники соціальних установ, громадська організація Товариства Червоного хреста України, волонтери. За кошти районного бюджету та завдяки меценатам було організоване безкоштовне гаряче харчування для паломників. Погрітися, відпочити та випити чай люди могли у теплих наметах.

Наступного року у Погоні відбудеться ювілейна, двадцять п’ята, Міжнародна проща вервиці за мир і єдність Церкви.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next