АКТУАЛЬНО

Духовно-психологічна підтримка онлайн: у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ стартує марафон

Понеділок, 11 травня 2020, 11:23
З благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка в рамках ініціативи #допоможеморазом Антикризового центру для боротьби з Covid-19, який працює при управлінні Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, відбудеться новий проєкт під назвою «Онлайн-марафон духовно-психологічної підтримки».

Організатори ставлять мету допомогти вірним УГКЦ та всім потребуючим пережити постстресовий психологічний стан, спричинений життям в умовах пандемії, карантинних обмежень.

«У світі значно збільшується кількість негативних стрес-факторів, що впливають на психоемоційний стан людей, – розповідає керівник центру та економ архиєпархїі о. Володимир Фірман. – Наші експерти навчатимуть навичок, як зберігати своє психоемоційне, фізичне і духовне здоров’я, бути стійкими до інформаційних подразників, страху бути зараженим, у тривозі за своїх близьких, у відсутності можливості вплинути на ситуацію».

Формат проведення ініціативи передбачає в період з 11 до 16 травня щоденну публікацію у соціальних мережах та на медійних ресурсах УГКЦ  шести відеороликів з мінілекцією психолога чи духівника на такі теми: «Тривога в час пандемії», «Як не впасти в депресію під час карантину», «Про віру в час викликів», «Де брати ресурс у час різних викликів життя», «Стресостійкість. Як навчитися давати собі раду», «Сімейні конфлікти… як бути разом «У горі і радості».

Теми представлять отець Ігор Махніцький, священник УГКЦ, пані Марія Хомів, лікарка-психотерапевтка, пані Марина Орап, професорка кафедри психології Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Координуватиме проєкт священник архикатедри УГКЦ Тернополя отець Роман Демуш.

Пресслужба архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next