АКТУАЛЬНО

Духовно-психологічну реабілітацію воїнів АТО/ООС та їхніх родин провели в Дрогобичі

Понеділок, 09 березня 2020, 13:53
Продовжуючи добру справу допомоги військовим, які брали участь в АТО/ООС та їхнім родинам, Стрийська єпархія організувала духовно-психологічні реабілітації, які відбулися з 18-22 та 23-28 лютого 2020 року. Цього року організатори знову запросили захисників до Дрогобича. У реколекційно-просвітницькому центрі «Еммануїл» для них підготували цікаву та насичену програму.

Головною темою реабілітації були сімейні стосунки. Ветеранам дуже важливо відчувати, що поруч є ті, хто по-справжньому розуміє, з ким можна заглянути у глибину серця, відновити у пам’яті найцікавіші миті та створити нові. «Дозволити Богу зцілити те, що болить, і дати силу іти далі – те, до чого ми запросили подружні пари ветеранів, які вже брали участь у першому етапі духовно психологічної реабілітації. Цей новий проєкт покликаний допомогти нашим захисникам впевнено іти власними життєвими шляхами, відчуваючи, що мають найбільшу і найціннішу опору – Господа Бога і власні родини», – розповідає про ідею реабілітації о. Володимир Пігічин, духівник.

«Ми з нетерпінням чекали запрошення на нову реабілітацію, це для нас можливість відновитися, ніби підзарядитися, щоб продовжувати щось робити», – ділиться враженнями Віталій та Олександра, подружня пара з Херсону. «Ми зовсім не мали часу подумати про нас. Після повернення чоловіка з АТО ми намагалися вирішити всі поточні справи, але тепер розуміємо, що найважливішою справою для нас є наша сім’я», – розповідає Наталія, дружина військового зі Стрия. «Ми відчуваємо себе малими дітьми під опікою психологів, духівників та фізичних реабілітологів», – з радістю в очах додають Володимир та Віталій, військові з Нікополя.

Ці кілька днів є нашим маленьким дарунком для тих, хто був готовий віддати своє життя за нас. Такі реабілітації є можливими завдяки солідарності всіх вірних Стрийської єпархії, які складали свої пожертви під час акції «Великопісна милостиня», таким чином великою єпархіальною родиною, допомагаючи багатьом родинам військових. Зустрічі родин військових відбуваються завдяки праці цілої команди під проводом владики Богдана Манишина. Над психологічно-духовним супроводом учасників реабілітації трудилися духівники о. Володимир Пігічин, о. Андрій Чмир та о. Роман Спірц, а також психологи Мар’яна Бісик та Марта Гладій, фізичною реабілітацією опікувалася сестра Онуфрія, ССНДМ.

 

Західне бюро «Живого ТБ»
за матеріалами https://stryiugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next