АКТУАЛЬНО

Духовно-відпочинковий табір на теренах Стрийської єпархії: Відновити красу світу, спотвореного гріхом людини

Четвер, 04 серпня 2016, 10:41
У смт Журавні Львівської області відбувся дитячий духовно-відпочинковий табір «Свіча-Космос». Організатором табору є Стрийська єпархія в особі о. Олега Кобеля, адміністратора парафії Святої Параскевії Тарнавської с. Кавське.

Табір має мистецький характер і покликаний розвивати у дітях почуття краси та творчі здібності. Стало доброю традицією третій день дитячих таборів на теренах Стрийської єпархії УГКЦ проводити в екологічному ключі. На запрошення о. Олега Кобеля  екологічний день провадив екореферент Донецького екзархату о. Михайло Неїжмак. День був цікавий і насичений різноманітними заходами на екологічні теми. Розпочався день Божественною Літургією, на якій діти приступили до Таїнства Покаяння, а на сугубій ектенії спільно молилися  до Бога-Творця, просячи про відновлення краси світу, спотвореного гріхом людини.

У духовному слові екореферент закликав дітвору любити світ і природу, що виявляється у вчинках та поведінці. Опісля о. Михайло провів екологічну гутірку на тему «Поняття екологічного гріха», за допомогою якої таборовики зрозуміли, що гріхи проти природи перешкоджають людям бачити та милуватися її красою.

Як вияв бажання допомогти навколишньому середовищу, був проведений «Екологічний флешмоб», під час якого було роздано місцевим жителям багато тематичної літератури, календарів, закладок і флаєрів. Також учасники табору подивилися відео про значення води, історію про пластикову пляшку та  дізналися багато корисного, взявши участь в ековікторині. В екологічному КВК були визначені переможці та нагороджені екологічними дороговказами. Діти складали пісні на тему екології. Завершився дружній до довкілля день ватрою та цікавими сценками про ГМО. «Справді, краса та добро у світі залежить від нашої краси – краси душевної та тілесної», – сказав на завершення о. Михайло Неїжмак.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next