АКТУАЛЬНО

Духовно-відпочинкова поїздка працівників і волонтерів Карітасу Львова у Дземброню

Середа, 29 липня 2015, 11:26
З 17 по 20 липня одинадцять працівників і волонтерів Карітасу Львова відбули духовну віднову у греко-католицькому василіанському монастирі Преображення Господа Ісуса Христа у Дземброні, селі Верховинського району на Івано-Франківщині.

У цьому мальовничому куточку гостей зустрів настоятель монастиря о. Тимотей Славомир Феш, який розповів про історію гірського краю та монастиря. Кожний день розпочинався із Служби Божої, а потім милувались місцевими краєвидами і чудовою рослинністю, організовували походи, збирали чорниці і ділились враженнями за спільним столом.

Дземброня – давня назва села, яка йому була повернута у 2009 році, бо за часів радянської влади село назвали Берестечком. Тут бували Леся Українка, Василь Стефаник, а також Сергій Параджанов, який знімав фільм «Тіні забутих предків».

У Дземброні збереглися давня національна культура, унікальні звичаї та обряди, які сприяють розвиткові туристичного потенціалу краю. У цьому гірському населеному пункті розвинутий зелений туризм. Звідси починається маршрут, що веде до Чорногірського хребта. Із села за кілька годин можна піднятись на вершину гори Вухатий Камінь, або ж гори Дземброня, звідки відкриваються неймовірні краєвиди Чорногірського хребта й Говерли.

Монастир у Дземброні засновано у 2001 році з благословення покійного єпископа Павла Василика. Отець Андрій Сенейко, директор «Карітас-Львів УГКЦ», вдячний господарям за можливість збагатитись духовно і відпочити фізично, також планує і надалі проводити такі духовно-відпочинкові поїздки.

БФ Карітас-Львів УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next