АКТУАЛЬНО

«Думати і діяти по-новому повинно все суспільство, але передусім − політичні еліти», − Секретар Синоду Єпископів УГКЦ

Четвер, 05 червня 2014, 14:17
Гарантувати свободу слова і совісті та забезпечити здатність політиків чути свій народ − такі першочергові завдання, на думку Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ владики Богдана (Дзюраха), стоять перед новим Президентом України в гуманітарній сфері.

Про це владика Богдан сказав німецькому виданню KNA (Католицька агенція новин), коментуючи підсумки президентських перегонів в Україні.

«Політики мусять усвідомити, що вони є найманими працівниками свого народу і тому повинні служити його благу», − зауважив ієрарх. Натомість у сфері національної безпеки першочерговим завданням мало б стати, на думку єпископа, якнайшвидше припинення агресії з боку Росії, відновлення миру і гарантування безпеки всім громадянам країни.

«Завдання нелегкі, однак запорукою успіху для Президента може стати готовність суспільства до глибоких змін та солідарність з Україною міжнародної спільноти», − констатував владика Богдан.

На переконання Секретаря Синоду, результати виборів показали, з одного боку, великий народний кредит довіри, виявлений новому Президентові, а з другого – «глибоке прагнення і тугу українців за миром, стабільністю та безпекою», що були порушені внаслідок агресії з боку Росії.

Секретар Синоду Єпископів УГКЦ вважає, що Петро Порошенко завдяки дотеперішньому досвіду суспільно-політичної та фінансово-економічної діяльності має добрі передумови, щоб успішно виконувати обов'язки Президента.

Водночас, сучасний стан Української Держави вимагає глибоких і ґрунтовних реформ у всіх ділянках суспільного буття. Схоже на те, що п’ятий Президент усвідомлює важливість і неминучість реформ, які слід здійснити, бо виступив на цих виборах з гаслом «Жити по-новому». Утім, на переконання владики Богдана, думати і діяти по-новому повинно все суспільство, передусім – політичні еліти на чолі з самим Президентом.

«Хоч український народ в ході виборів продемонстрував велику зрілість і здатність самостійно вирішувати долю власної держави, лише спільними зусиллями всієї міжнародної спільноти можна захистити незалежність України, відновити її територіальну цілісність і запевнити безпеку на всьому європейському континенті», − вважає Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Він наголосив, що Церква в цих складних обставинах продовжує щодня молитися за кращу долю українського народу, за Божу мудрість для керівників держави, за силу і витривалість для українських вояків.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next