АКТУАЛЬНО

Душпастирі-студенти ознайомились з екологічними складовими місії Церкви

Середа, 05 березня 2014, 13:28
3 березня отці-студенти Інституту постійної формації для духовенства Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, що працює при Івано-Франківській теологічній академії, ознайомилися з основними екологічними викликами сучасності, а також роллю Церкви в їх подоланні. Цю тему представив доктор Володимир Шеремета, професор морального богослов’я ІФТА та керівник Бюро УГКЦ з питань екології.

На порядку денному стояв також розгляд основних аспектів соціально-екологічного вчення Католицької Церкви, наприклад: покликання християн оберігати створений Богом світ, екологічний гріх та необхідність цілісного навернення, ознакою якого є християнське ставлення до природи.

Душпастирям було доведено, що служіння Церкви для спасіння людини включає в себе формування відповідальності за створіння на засадах християнської віри та етики. Відповідно для цього потрібно залучати всі виміри пастирської діяльності та життя Церкви: повчання у вірі, літургійно-сакраментальне життя і дияконію.

На завершення відбулася презентація Великопісної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», яка проходить від 3 березня до 19 квітня під егідою Бюро з питань екології та за підтримки Між'єпархіальної екологічної мережі УГКЦ і має за мету допомогти глибше і повніше пережити процес покаяння та навернення до Бога завдяки поглибленню свідомості щодо відповідальності за створений Богом світ та шляхів її здійснення у повсякденному житті кожної людини.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next