АКТУАЛЬНО

Душпастирі Львівської архиєпархії роздумували, як допомогти людям у кризових ситуаціях

П'ятниця, 07 березня 2014, 12:56
6 березня, у Львівській духовній семінарії відбулася позачергова формаційна зустріч Інституту постійної формації духовенства Львівської архиєпархії.

Через надзвичайно трагічні події у Києві і нечуване насильство ця зустріч була проведена у формі практичного тренінгу, який навчив розпізнавати симптоми посттравматичного стресового розладу, як з такими людьми провадити розмову та реально їм допомогти.

Доповідачем цієї зустрічі був Олег Романчук, психотерапевт, співзасновник та голова правління Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії (УІКПТ).

У процесі допомоги українському народові в переході до «нової України» доповідач найперше закликав усіх позбутися ненависті та злості. За його словами, «лити кров – це не лише стріляти кулями, а – ненавистю, злістю, ворожістю. Адже коли ми мстимося, уподібнюємося до наших ворогів».

На рахунок побудови майбутнього в нашому суспільстві психолог зауважив, що «зараз нашим спільним завданням є не тільки зміна системи влади, а зміна наших стосунків з Богом і між собою. Єдиною основою вільної міцної України є єднання з Богом та один з одним у любові, взаємоповазі та підтримці».

Щодо допомоги особам, котрі мають посттравматичний розлад внаслідок побаченого або пережитого, психолог порадив душпастирям таких людей огорнути особливою духовною підтримкою, запевняючи їх в розумінні та молитовній підтримці.

У випадку ускладнень симптомів страху чи стресового розладу в таких людей психолог закликав душпастирів їх скеровувати до лікаря.

ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next