АКТУАЛЬНО

Два єпископи УГКЦ очолили Богослужіння з нагоди храмового свята катедрального собору та Дня міста Коломиї

Четвер, 21 серпня 2014, 17:02
19 серпня урочисто і святково в головному храмі Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ - катедральному соборі Преображення Христового - відсвяткували храмовий празник. Божественну Літургію відслужили два архиєреї: владика Василь (Івасюк), місцевий єпарх, та владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський.

Святкування храмового празника розпочали з відправи Великої вечірні 18 серпня. Також цього дня піддияконські свячення отримали два студенти Івано-Франківської духовної семінарії: Андрій Квік та Петро Лащевський.

19 серпня на Літургію прибула велика кількість коломиян і гостей міста. Єкзарх Харківський владика Василь виголосив проповідь, де підкреслив визначальну силу Божої благодаті для спасіння людини.

«Господь таїнственно преображає людину, а для цього необхідна чистота людського серця, яке може сповнитися Божою благодаттю», − говорив проповідник. Також було згадано єпископів, які доклали зусиль до будівництва собору, зокрема про засновника святині владику Павла (Василика), який виконав чималу роль у виході УГКЦ з підпілля. Далі справу свого вчителя та ісповідника віри продовжували владики Володимир (Війтишин) і Микола (Сімкайло).

Під час Літургії з рук владики Василя (Івасюка) дияконські свячення отримав Андрій Квік. Присутні в храмі усилено молилися за мир в Україні, за збереження життів українських військових, мирного населення, та мудрі дії керівництва держави. На церковному подвір’ї було здійснено освячення святкових кошиків з овочами.

Ще єпарх взяв участь у відкритті святкувань до Дня міста та виставки медових виробів. Тут владика Василй сказав, що українці повинні працювати як бджоли, щоб добитися смачного меду, яким для нас є розвиток нашої Церкви та держави.

 

kolomyya.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next