АКТУАЛЬНО

Два собори Київської архиєпархії згадані на ватиканському сайті Року Божого милосердя

Середа, 03 лютого 2016, 16:23
Нещодавно на офіційному ватиканському сайті Року Божого милосердя були згадані два собори Київської архиєпархії, в яких у грудні минулого року було звершено Молебний чин з нагоди відкриття Ювілейного року Божого милосердя.

Нагадаємо, з проголошенням Папою Франциском Року милосердя, відповідно до рішення Синоду Єпископів УГКЦ, в Українській Греко-Католицькій Церкві було проголошено Надзвичайний Ювілейний рік Божого милосердя, який триватиме від 8 грудня 2015 року до 26 листопада 2016 року. Згідно з цим, наприкінці минулого року у двох святинях Київської архиєпархії УГКЦ було звершено Молебний чин з нагоди відкриття Ювілейного року Божого милосердя. Відтоді Двері милосердя відкриті в Патріаршому соборі Воскресіння Христового та в Соборі Вишгородської Богородиці в м. Вишгород. Перейти через Двері милосердя, за словами Папи Франциска, означає відкрити глибину милосердя Отця, який всіх приймає й особисто виходить назустріч кожному.

Цими днями стало відомо, що поряд із визначними святинями Вселенської Церкви згадані собори були вирізнені офіційним сайтом Року милосердя. Це означає, що про Патріарший собор Воскресіння Христового та про Собор Вишгородської Богородиці УГКЦ можуть дізнатися люди із найбільш віддалених куточків нашої планети. Адже про ці храми розміщена інформація на сайті, який опрацьований багатьма мовами світу, а саме: італійською, англійською, німецькою, іспанською, португальською, французькою, польською та німецькою. На цьому сайті також можна прочитати основну інформацію про наші святині, оглянути світлини та знайти контактні дані цих парафій.

Зазначимо, що окрім двох храмів Київської архиєпархії, на сьогодні лише один храм в Україні потрапив до цього списку, - це катедральний храм Стрийської архиєпархії.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next