АКТУАЛЬНО

Двадцять українських дітей в Римі приступили до першої Сповіді і урочистого Причастя

Четвер, 02 червня 2022, 17:48
Двадцять вихованців недільної катехитичної школи «Свята Софія» в Римі 29 травня вперше приступили до урочистого Святого Причастя, попередньо приступивши до Таїнства Сповіді.

Батьки і хресні батьки дітей, які приступали до Святих Таїнств, взяли участь в Божественній Літургії в прокатедральному соборі Святої Софії, яку очолив о. Марко Семеген, ректор собору, в співслужінні з о. Дмитром Кудіним.

По закінченні богослужіння о. Марко звернувся до дітей: «Вітаю наших дорогих дітей, які сьогодні урочисто приступили до Таїнства Пресвятої Євхаристії. Приступайте до цих Таїнств якомога частіше, аби перебувати в Божій ласці, яка допоможе вам бути добрими людьми в цьому світі. Адже в світі так багато несправедливості… Коли будете мати Ісуса в своєму серці, Він завжди даватиме вам силу бути чесними і щирими людьми, якими хоче бачити нас Господь. Вітаю ваших батьків, хресних батьків, адже це свято для всієї нашої парафіяльної громади».

Після цього прихожани собору на знак радості і співпереживання привітали українських дітей гучними оплесками. Далі слідував пісенно-віршований виступ дітей, після якого настоятель української базиліки в Римі вручив їм Апостольське благословення на пергаменті від Папи Франциска і пам’ятки Першої Сповіді і урочистого Святого Причастя.

Наприкінці батьки подякували духовним провідникам та вихователям недільної катехитичної школи «Свята Софія». «Ми вдячні духовним провідникам наших дітей, о. Марку Семегену, о. Дмитру Кудіну, о. Василю Ілику за духовний супровід наших діточок і їх приготування до прийняття цих Святих Таїнств. Сьогодні наші діточки відкрили свої серця Ісусові Христові й прийняли Його. Ми вдячні с. Миколаї Степась, СНДМ, а також Лесі Романів та Наталі Лазор, вчителям школи, за їх допомогу пізнати нашим дітям Божі правди християнської віри», – сказав один із батьків.

Пресслужба релігійного товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next