АКТУАЛЬНО

Двері Божого милосердя відкриті в Манчестері

Понеділок, 11 січня 2016, 19:23
У день Первомученика і архидиякона Степана парафія Успіння Пресвятої Богородиці Володарки Вселенної міста Манчестера мала ще одне свято – відкриття Дверей Божого милосердя. На парафію завітав єпарх Гліб (Лончина).

У присутності численних вірних владика разом із священиками о. Володимиром Сампарою (парох церкви), о. Ярославом Роєм (парох міста Брадфорд), о. Євгеном Небесняком (парох міста Болтон) та дияконом Тарасом Хомичем із Ліверпуля у притворі перед зачиненими дверима розпочав Чин Молебню до Божого милосердя і, благословляючи Двері, відчинив їх, щоб «духовно» із своєю паствою «увійти в милосердя Бога Отця». Усі були переповнені неймовірною цікавістю, адже щось подібного ніколи не мали в цьому храмі від дати його придбання понад 60 років тому! Архиєрейська Божествення Літургія лунала чудовою мелодією молитви, переплетеною голосами духовенства і вірян. Глибоко в серце запали слова владики Гліба, що «не людина шукає Бога, а Господь сам відкриває себе для неї як Милосердя». Правосуддя уступає місце Милосердю, що є лише одною силою, здатною подолати зло у світі.

Також кожний почув, як можна скористати з привілею Дверей Божого милосердя: завдяки Папі Франциску кожний після святої Сповіді і Причастя та молитви в намірі Папи Римською отримує ласку повного відпусту. Ця неординарна подія торкнулася серця всіх присутніх у храмі. Рік Божого милосердя триватиме не тільки 365 днів поточного календарного часу, а й до кінця світу, щоб «було одне стадо і один Пастир».

Вірні отримали благословення владики Гліба та іконки Матері Божої «Двері милосердя».

На присутніх ще чекала одна велика несподіванка – вперше у храмі виступав вертеп, організований вчителями і дітьми школи українознавства в Манчестері. Великий зусиль до цього доклали: пані Марія Савдик (директор школи), Олена Козак (постановка вистави) та Віри Тимчишин (хорова постановка). Щиро дякуємо владиці Глібові і всім присутнім священика та вірним за незабутні хвилини. Нехай милосердя Отця огорне всіх нас!

о. Володимир Сампара,
служитель церкви міста Манчестера

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next