АКТУАЛЬНО

Двохсотсорокарічний ювілей храму відзначили в Сокальсько-Жовківській єпархії

Середа, 29 серпня 2018, 13:15
26 серпня 2018 р. у парафії Собору Пресвятої Богородиці в с. Батятичі Сокальсько-Жовківської єпархії відзначали 240-річчя храму. Божественну Літургію у співслужінні зі священиками очолив владика Михайло (Колтун).

«Сьогодні відзначаємо ювілейну дату – 240 років цього храму. Цей храм ми успадкували крізь призму лихоліть, але Церква витримала, і ми сьогодні маємо живу Церкву, бо в ній є життя від Бога. Христос є живий і дає життя для винограднику та для нас у ньому. Господь прийняв нас, щоб ми ісповідували Його доброту, справедливість, любов, щоб мали чим жити і для кого жити. Ми з Ним поєднуємо і розділяємо життя наше — благодаримо Його, поклоняємось Йому», — сказав архиєрей. 

Наприкінці Божественної Літургії владика відзначив, що ювілей храму дозволяє селянам єднатися з їхніми предками, які дбали про святиню 240 років, а це означає, що Церква є живою. Закликав не знецінювати себе, бо Господь є ціною життя  кожної людини. Архиєрей побажав присутнім, щоб їхня радість постійно збільшувалася та щоб вони ділилися нею з ближніми. «Нехай Господь щасливить вас усіх щоденними ласками в житті, дарує вам здоров’я, благополуччя», — сказав він.

Адміністратор храму Собору Пресвятої Богородиці о. Ярослав Партика подякував владиці Михайлу за пастирський візит і благословення, а також усім присутнім отцям, гостям, меценатам та парафіянам – за участь у святкуванні ювілею храму Собору Пресвятої Богородиці.  

Після Божественної Літургії відбувся Чин панахиди та Чин освячення оновленої символічної могили борцям за волю України. 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sokaleparchy.org.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next