АКТУАЛЬНО

Двоє василіанських ієромонахів увійшли до Національної спілки письменників України

Середа, 30 травня 2018, 12:22
Правління Національної спілки письменників України (НСПУ) схвалило кандидатури отців Климентія Стасіва, ЧСВВ, і Мелетія Батога, ЧСВВ, для вступу в організацію.

До спілки, крім двох уже згаданих ієромонахів, належить також о. Василь Мендрунь, ЧСВВ, автор багатьох поетичних збірок та регент парафіяльного хору в Крехові.

Отець Мелетій Батіг, ЧСВВ, є родом із с. Глинці Яворівського району Львівської області. До Василіанського чину вступив у 1988 році. З 1995 року і дотепер провадить духовно-просвітницьку діяльність у місті Бар на Вінниччині. Є почесним громадянином цього міста. У Барі отець Мелетій відновив Василіанський монастир із церквою. У його творчому доробку - п’ятитомник «Місія в оповіданнях», двотомник «Горнило Божої любові», а також книги «Ювілейне паломництво» та «Апостольство хворих».

Отець Климентій Стасів - прозаїк, перекладач та есеїст. Народився у с. Церківна Долинського району на Прикарпатті. У Василіанському чині о. Климентій був два роки ректором Василіанського інституту філософсько-богословських студій імені Й. В. Рутського в Золочеві, відтак генеральним директором видавництва «Місіонер» у Львові. Зараз служить у Червоноградському монастирі Святого Юрія. Отець Климентій є автором трьох художньо-документальних книжок: «Вартовий Господнього світильника», «Місія високого слова. Василіянське книговидання: минуле, сучасне, майбутнє» та «Чернеча офіра Христові й Вітчизні». Як перекладач, має у своєму доробку сім книжок. Оригінальні та перекладні книги о. Климентія відзначені різними нагородами та дипломами.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next