АКТУАЛЬНО

Дві спільноти Київської архиєпархії оновили свій керівний склад

П'ятниця, 06 листопада 2020, 09:55
Цими днями дві спільноти Київської архиєпархії оновили свій керівний склад. Зокрема, свою нову управу обрали в ТУСК «Обнова-Київ» та в спільноті «Покоління Любомира».

Про це стало відомо із публікацій на офіційних сторінках спільнот. У повідомленні ТУСК «Обнова» зазначається: «Київський осередок ТУСК «Обнова» обрав новий керівний склад спільноти. Головою Київського осередку обрали Яну Волощук. Її заступником стала Софійка Суха. Прессекретарем лишається Анастасія Пантелей. Їй на допомогу обрано заступника - Мельника Тимофія. Референтом імпрез став Віталій Арман. Секретарем - Марія Заверуха. Референтом номінаційної комісії-  Христина Бздир. Скарбником - Марія Коханська».

У спільноті «Покоління Любомира» повідомили про таке: «Друзі вітаємо! Нашій спільноті три роки, а нас тут (у фейсбуку) вже більше ніж 11 000 людей. Дякуємо за те, що ви з нами. Отож, прийшов час знайомитися з нашою новою командою. Наш незмінний духовний лідер - отець Андрій Боднарук. Голова спільноти - Богуслав Барна. Його заступником стала Віра Іванчук. Обов’язки секретаря виконуватиме Павло Чайківський. Відповідальною за інформаційну та медіадіяльність спільноти залишається Ірина Аршинова. Скарбником було обрано Надію Дудлів. Благодійну діяльність у спільноті відтепер будуть провадити Марія Лига та Марія Лещук. Попереду нас очікує багато цікавого. Дякуємо, що залишаєтесь з нами. #ПоколінняЛюбомира», - пишуть учасники спільноти.

Нагадаємо, що Товариство українських студентів-католиків "Обнова" є рухом мирян студентів та інтелектуалів. Метою спільноти є духовно-інтелектуальний розвиток української молоді, впровадження цінностей християнства до життя, навчання та професійної діяльності. «Ми – спільнота, яка поєднує молодь, що прагне до особистого зростання на духовних засадах християнства київської церковної традиції. Для цього ми проводимо зустрічі з доповідями та дискусіями на актуальні теми, що охоплюють різні сфери життя. Питання соціального, правового, морально-етичного, богословського, наукового характеру ми розглядаємо через призму християнства». Особливу увагу спільнота приділяє Біблійним читанням. Під час зустрічі кожен учасник має змогу відкрито обговорити будь-яке питання в рамках відведеної теми. Супровід тематичних та Біблійних обговорень здійснює духівник. «Обнова» діє під духовною опікою Української Греко-Католицької Церкви, але вона є добровільним громадським об’єднанням. Гасло спільноти - «Обновити все у Христі!»

У Києві спільнота утворилася у жовтні 2006 року. Відтоді коло молодих однодумців провело чимало цікавих зустрічей. Серед іншого обговорювали теми усвідомлення свого покликання, розуміння дружби та любові, духовних дарів, фактів Церковної історії, бізнесової етики, екуменічного діалогу, евтаназії тощо.

«Покоління Любомира (Гузара)» - це спільнота, створена в липні 2017 року при Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві. «Нашою головною метою є духовне зростання та наслідування життя Блаженнішого Любомира Гузара, а також поширення його настанов та заповітів. Гасло спільноти – «Молись і працюй!», адже кожна людина покликана до служіння, тому спільнота підтримує різні соціальні ініціативи в Київській архиєпархії та в Патріаршому соборі. Молитва, наука та праця є серцем спільноти! Тому віримо, що це наблизить нас до Бога!».

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next