АКТУАЛЬНО

Дві вулиці Києва можуть перейменувати іменами святих УГКЦ. Триває голосування

Четвер, 16 червня 2022, 14:07
У додатку «Київ Цифровий» розпочато рейтингове електронне голосування щодо перейменувань міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією та її сателітами. Голосування триватиме до 19 червня. Серед численних пропозицій знаходяться зокрема дві ініціативи пов’язані з Українською Греко-Католицькою Церквою.

Як повідомляють на сайті міської ради Києва, на сьогодні вже сформовано остаточний перелік міських об'єктів, що підлягають перейменуванню. До списку ввійшли 296 об'єктів, які було відібрано експертною комісією.

Серед пропозицій перейменуванню підлягає вулиця Генерала Вітрука у Святошинському районі, яку запропоновано перейменувати на вул. Йосафата Кунцевича, а також вулиця Миколи Раєвського у Печерському районі, яку запропоновано перейменувати на вул. Йосафати Гордашевської. Для того щоб проголосувати в додатку «Київ Цифровий»:

– обирайте «Електронна демократія» ⟶ «Голосування за дерусифікацію»;

– переглядайте перелік назв і натискайте «Проголосувати».

За словами керівника цифрової трансформації Києва (CDTO) та заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Оленича, взяти участь у голосуванні можуть усі громадяни України, для верифікації використовується Bank ID. «Вибирайте розділ «Електронна демократія», оновлюйте застосунок і віддавайте свій голос до 19 червня включно. Усі результати передадуть у Київську міську раду для подальшого розгляду та експертизи. Зручно, прозоро і в декілька кліків — так працює електронна демократія», – зазначив Петро Оленич.

Додаток «Київ Цифровий» доступний для завантаження в App Store і Google Play. Завантажити та встановити додаток в телефон можна за цим посиланням.

Покрокова інструкція для осіб які бажають віддати свій голос за перейменування вище зазначених вулиць:

1. Обраєте рубрику «Оновлення в цифровому» або «Дерусифікація».

2. Перед голосуванням потрібно пройти автентифікацію; найкраще це робити через Приват24 або МоноБанк.

3. Під літерою «В» знаходимо вулицю «Вітрука» та обираємо Йосафата Кунцевича.

4. Під літерою «Р» знаходимо вулицю «Раєвського» та обираємо Йосафати Гордашевської.

5. Поширюємо цю інструкцію серед знайомих і заохочуємо до голосування.

6. Голосування триває до 19 червня, тому поспішаймо.

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next