АКТУАЛЬНО

«Дякуємо Богу за те, що дарував нам такого наступника апостолів», - Блаженніший Святослав про владику Йосифа Міляна

Вівторок, 18 червня 2019, 21:57
«Ми сьогодні зібралися на молитву для того, щоб подякувати Господу Богу за перше десятиліття архиєрейського служіння владики Йосифа Міляна», - такі слова Блаженніший Святослав висловив 18 червня 2019 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового під час подячної молитви за десятилітнє архиєрейське служіння владики Йосифа Міляна.

У своєму слові Глава УГКЦ зазначив, що владика Йосиф належить до того покоління духовенства підпільної Церкви, яких на зорі отримання свободи Господь дарував усім як певний знак і символ.

«Коли його було висвячено на священника, - зауважив Предстоятель УГКЦ, - про це ніхто не знав, навіть найрідніші, мама й тато. Але в той момент, коли наша підпільна Церква побачила молодого священника, тоді одна жінка сказала отцеві Йосифові такі слова: «Ви будете як святий Йосафат. Вас Господь Бог пошле проповідувати єдність Церкви». Про це слово мені колись розповів владика, а десять років тому це слово сталося дійсністю тут, у Патріаршому соборі», - зазначив Глава Церкви.

«Владико Йосифе, - продовжив Блаженніший Святослав, - особливо хочемо подякувати Господеві Богу за вас як наступника апостолів. Сьогодні дякуємо Всевишньому за ті дари, якими Він вас обдарував і які ви у своєму житті щедро нам роздаєте».

Пізніше Блаженніший Святослав розповів, що Господь дарував йому бути учасником архиєрейської хіротонії владики Йосифа: «Я тоді мав буквально кілька місяців єпископства. Тут, на цьому місці, тоді зійшла благодать Святого Духа. Вперше в історії цього храму єпископа рукоположив митрополит Перемишльсько-Варшавський Іван Мартиняк. Першим співсвятителем був владика Петро Стасюк з Австралії, а другим - нині покійний владика Юліан Вороновський», - пригадав Глава Церкви.

«Сьогодні дякуємо Богу за те, що дарував нам такого єпископа, такого наступника апостолів, який сьогодні є для мене, як Глави Церкви, важливою допомогою та опорою, зокрема як помічник для опіки над Київською архиєпархією, яка об’єднує п’ять областей Центральної України. Для мене владика Йосиф є ще особливим помічником для опіки над нашими вірними, які опинилися в нових країнах поселення, де немає ще наших церковних структур і нашого єпископа. Тому він невтомно подорожує від Північної Європи до Південної Африки, від Близького і Далекого Сходу, до західних вимірів нашої земної кулі», - зауважив Глава УГКЦ.

Завершуючи своє слово, Блаженніший Святослав зазначив, що люди бачать обличчя рідної Церкви в обличчі владики Йосифа: «Господь Бог дарував вам багато дарів і ви відчуваєте, як багато маєте зробити для своєї Церкви і для свого народу. Ми дякуємо Духові Святому, який через вас так щедро обдаровує свою Церкву. Ми просимо, щоб Господь Бог зберіг вас ще надовго між нами, даруючи вам кріпость і духа, і тіла. Ми просимо сьогодні, щоб Господь Бог вислухав наші молитви і кріпив вас Своїм Тілом і Своєю Кров’ю - Тайною Пресвятої Євхаристії. Бо саме в той празник Божого Тіла Його і Святої Крові ви стали єпископом. Нехай милосердний Господь дарує вам у щасті, здоров’ї, повноті Святого Духа ще многая і благая літа», - наголосив Отець і Глава УГКЦ.

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next