АКТУАЛЬНО

«Дякую Католицькій Церкві в Італії за близькість до українського народу», – Глава УГКЦ в листі до Єпископської Конференції Італії

Середа, 23 травня 2018, 14:05
Від 21 до 24 травня в Римі проводиться 71-ша Генеральна асамблея Єпископської Конференції Італії. Темою цьогорічної зустрічі єпископів з усієї Італії є місія Церкви у сучасному мас-медійному контексті. Робочі засідання відкрив Святіший Отець Франциск у синодальній залі Ватикану.

Блаженніший Святослав написав листа до італійських єпископів, в якому висловлює подяку за підтримку України та українських мігрантів в Італії. У своєму зверненні Глава УГКЦ вказав на проблему війни в Україні, «яка за чотири роки російської агресії спровокувала масштабну гуманітарну катастрофу та спричинила смерть більше як десяти тисяч осіб».

Намагаючись долати різноманітні труднощі та виклики в Україні, Церква не залишає осторонь душпастирської опіки українських мігрантів, «число яких невпинно зростає в Італії». Блаженніший Святослав навів італійським єпископам статистичну присутність українських мігрантів на Апеннінському півострові, пригадуючи, що для багатьох українських громадян, зокрема молодого віку, Італія стане країною постійного проживання. Глава УГКЦ подякував італійським єпископам та священикам, без допомоги яких «душпастирське служіння нашим вірним було б неможливим».

Блаженніший Святослав також пригадав візит Папи Франциска до собору Святої Софії в Римі 28 січня 2018 року. «Для українських мігрантів цей візит був знаком близькості Святішого Отця до України та його батьківської турботи про них. У своєму слові він назвав українських жінок героїнями та апостолами віри і любові в італійському суспільстві», – зазначив Предстоятель УГКЦ.

Своє звернення до учасників Асамблеї Глава УГКЦ завершує повідомленням про візит кардинала Гвалтьєро Бассетті до України. Президент Єпископської Конференції Італії відвідає Україну у липні цього року на запрошення Блаженнішого Святослава для участі в загальнонаціональному паломництві до Зарваниці.

Додамо, що делегатом Блаженнішого Святослава та представником УГКЦ на Генеральній Асамблеї Єпископської Конференції Італії є владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії.

 

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next