АКТУАЛЬНО

«Діла милосердя належить здійснювати через милосердне ставлення до всього створіння»: із екологічного послання на другу неділю Великого посту

П'ятниця, 09 березня 2012, 14:40
«Навернення до Бога має бути досконалим; в ньому повинна мати місце також зміна ставлення до всієї природи, адже прийти до воскреслого Ісуса з порожніми руками ми не маємо права. Тому ми мусимо докласти всіх зусиль, щоб у співдії із Божою благодаттю дати відчути всьому Божому створінню повну пасхальну радість»,- йдеться в екологічному посланні на другу неділю Великого посту в рамках ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння».
«Навернення до Бога має бути досконалим; в ньому повинна мати місце також зміна ставлення до всієї природи, адже прийти до воскреслого Ісуса з порожніми руками ми не маємо права. Тому ми мусимо докласти всіх зусиль, щоб у співдії із Божою благодаттю дати відчути всьому Божому створінню повну пасхальну радість»,- йдеться в екологічному посланні на другу неділю Великого посту в рамках ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння». Крім того, у документі зазначається, що «цей благодатний час буде неповним та позбавленим рясних плодів, якщо в ньому бракуватиме діл милосердя, до яких закликає сам Христос». Але діла милосердя у такому разі не повинні обмежуватися одноразовими вчинками, і вони «немислимі без милосердного ставлення до всього Божого створіння». Тому їх належить здійснювати через милосердне ставлення до всього створіння. «Якщо не маємо можливості дати потребуючим їсти чи пити, скористаймося чудовою нагодою подбати про них в інших спосіб: економлячи воду та електроенергію, вирощуючи екологічно чисті продукти, бережливо ставлячись до природного довкілля, не забруднюючи його», - зазначено в посланні.  

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next