АКТУАЛЬНО

«Діла милосердя слід чинити з милосердям», − Папа Франциск

Понеділок, 23 вересня 2013, 15:21
Ісус Христос обрав шлях служіння, шлях любові і своїм життям показав нам, що любов не зводиться до допомоги задля заспокоєння совісті. Вона - це безкорисливість, стиль життя, а єдиний шлях, що веде до неї, - це смиренність і солідарність.

Про це сказав Папа Франциск під час зустрічі в катедральному соборі міста Кальярі з бідними, які отримують допомогу від місцевої організації «Карітас», та з деякими ув’язненими з міської тюрми. Зустріч відбулася в неділю, 22 вересня 2013 року, під час відвідин італійського острівного регіону Сардинії, де Папа здійснив прощу до Марійського санктуарію Пресвятої Богородиці ді-Бонарія в місті Кальярі.

Святіший Отець зазначив, що сьогодні слово «солідарність» зникає з наших словників, тому що «спричиняє незручності». Чому? «Бо воно зобов’язує тебе дивитися на іншого і віддавати себе іншому з любов’ю», – сказав Папа Франциск. «Крім того, – вів далі він, – Христова покора - це не сентимент, вона є дійсною, виявляючись через рішення стати малим, перебувати з найменшими та відкинутими, прийти до нас, грішників», − повідомляє українська служба радіо "Ватикан".

Однак не достатньо лише споглядати на Ісуса, потрібно також іти за Ним. Ісус прийшов не для того, щоб показатися, Він – це шлях, яким слід іти. У цьому контексті Папа склав подяку всім, хто присвятив своє життя ділам милосердя, заохочуючи їх бути витривалими на цій дорозі.

«Ми не можемо іти за Ісусом дорогою любові, – додав він, – якщо, насамперед, не житимемо в злагоді між собою, якщо не старатимемося співпрацювати, розуміти одні одних, вибачати іншим, визнаючи свої обмеження й помилки». Крім того, «діла милосердя потрібно чинити з милосердям». Святіший Отець засудив такі явища, як зневажливе ставлення до бідних під час надавання допомоги чи використання потребуючих у досягненні власних цілей. 

На завершення Папа також звернув увагу на те, що іти за Ісусом – означає сіяти надію, якої дуже потребує сучасне суспільство. І це слід чинити на всіх рівнях, у кожного свої завдання у цій сфері. Хтось має обов’язок чинити це в політичній та цивільній сферах, але кожен – через діла солідарності.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next