АКТУАЛЬНО

Діти БФ «Карітас-Київ» пізнавали традиції грузинської кухні

Середа, 28 січня 2015, 10:32
«Днями найкращим подарунком для дітей, що відвідують Карітас, стала подія, яка залишиться в пам’яті надовго: їх запросили не просто пізнати та відвідати традиції грузинської кухні, а й дали можливість власноруч приготувати святковий обід. Представники офіційного представництва грузинської кухні влаштували незабутнє свято для підопічних "Карітас-Київ"», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Діти дуже звеселилися, коли отримали звістку про те, що можна відвідати ресторан грузинської кухні під назвою «Чачапурі», і з нетерпінням чекали дня звершення цієї події. І ось, усі вирушили до ресторану, ще не зовсім розуміючи, що саме там відбуватиметься. 

«Діставшись місця призначення, при вході ми зустріли справжнього грузина в національному одязі: папасі та чорній кавказькій бурці. Але не так здивував одяг, як слова чоловіка про те, що нас з нетерпінням чекають. На цьому захоплива подорож до грузинських традицій тільки розпочиналася. Відчинивши браму та переступивши поріг ресторану, ми потрапили в зовсім нову та невідому країну, де нам подарували гостинну теплоту та любов. Діти танцювали народний танець лезгін, що поширений серед всіх гірських народів Кавказу. Як відгукнувся Микита, хлопчик, що відвідує центр: «Я прі входє танцевал лєзгінку, что мне очєнь сільно понравілось, і меня похваліла офіциант». Також приємно було побачити справжніх ягнят в кошарі, із захватом розповіла підопічна дівчинка Віка: «Атмосфера просто супер! Вівці – це знахідка! Я їздила в село до бабусі ніколи там не бачила вівцю, а в Києві, та ще й в такому прекрасному ресторані не тільки їх побачили, а мала змогу побавитися з ними». Що ж після веселого танцю та знайомства з вівцями, нас запросили до зали, де вже був накритий стіл із популярними грузинськими закусками, а саме: пхалі з буряка, моркви та спаржевої квасолі. І про солодощі не забули, діти почастувалися апетитним тортом Наполеоном, приготовленим в грузинському стилі, і виноградною нугою та запивали це все домашнім лимонадом з незвичним смаком, що має назву тархун», - розповідає психолог БФ «Карітас-Київ» Аліна Павлюк.

Зі смаком перекусивши, нас познайомили з шеф-кухарем Паата Кучава, він не тільки професіонал своєї справи, але й людина з великим серцем. Він багато розповідав про особливості традиційних страв Грузії, а ще наголосив, що страви приготовлені з гарним настроєм, обов’язково будуть найсмачнішими. Переконавшись в тому, що у всіх дітей панує посмішка на устах, він старанно розпочав майстер-клас по приготуванню Аджарських хачапурі. Це незвичні відкриті хачапурі, що мають форму човника. Після того, як кухар показав приклад, діти прийнялися за роботу, а шеф уважно і з доброю посмішкою допомагав кожному зробити кулінарний шедевр. Катеринці дуже сподобалося відношення Паати, і вона сказала такі слова: «Мені дуже сподобалося, як шеф-кухар проводив майстер-клас, так уважно відносився до кожного із нас. Мене сповнюють почуття радості, я ніколи не була в такому місці, тут дуже смачно, та найбільше вражає чудове відношення до дітей таких як ми». 

Плоди нашого кулінарного мистецтва, не заставили довго чекати, але час очікування був сповнений приємного спілкування, у дітей виникало багато запитань, щодо традицій Грузії на які вони отримували відповіді від персоналу ресторану. Очікувана мить настала, нам принесли хачапурі, які ми власноруч приготували, і шеф-кухар не помилився, дійсно ця страва була найсмачнішою, бо готував її кожен для себе.

І як сказала Юля, відвідувачка Карітасу: «Больше всєго понравілось готовіть хачапурі, било очєнь весело, вкусно і ситно, і обслуживаніє било очень хорошоє и тьоплоє», а Софійка додала: «На входє нас встретіл настоящій грузин, я відєла живих овєчек, нас вкусно накормілі і подарілі чудєсноє настроєніє. А єщьо нас научілі готовіть самий вкусний хачапурі». 

«Всі залишися задоволені та безмежно вдячні за можливість, хоч на декілька годин, побувати в країні під назвою Грузія. Дякуємо за таке чудове свято для дітей», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next