АКТУАЛЬНО

Діти БФ «Карітас-Київ» узяли участь у футбольному матчі між національними збірними України та Англії

П'ятниця, 13 вересня 2013, 11:23
«На матчі 10 вересня 2013 року між національними збірними України та Англії відбулася незабутня подія для дітей-підопічних БФ «Карітас-Київ». Їм випала честь вивести на арену Олімпійського стадіону футболістів збірних команд. І хоча підсумковий результат матчу 0:0 не порадував українських вболівальників, для юних шанувальників футболу цей вечір запам'ятається як небувале свято», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Окремим напрямом роботи, який, втім, органічно доповнює інші види діяльності з соціальної адаптації дітей та молоді, що опинилися в складних життєвих обставинах, є робота у БФ «Карітас-Київ» футбольного гуртка. Діти, які приходять до Соціального центру «Карітас-Київ», мають можливість займатися з тренером, відпрацьовуючи ігрові навички чи просто здобуваючи позитивний досвід спілкування з однолітками. Заняття з футболу проходять із дітьми протягом навчального року. На базі роботи цього гуртка й створено дитячу команду «Мрія», яка вже мала можливість себе проявити, здобуваючи різні місця на міжрегіональних чемпіонатах з міні-футболу, брала участь у турнірах, що проходили в Тернополі, Донецьку, Києві та Одесі. Зокрема, з квітневої Одеси, з чергового міжобласного турніру з вуличного футболу, команда Карітасу привезла заслужене срібло.

«Можливості дітям вивести футболістів на стадіон Карітас завдячує тривалій співпраці з представництвом Дитячого фонду ООН в Україні та участю нашої футбольної команди Карітасу в подіях, організованих ЮНІСЕФ. Зокрема, ми повідомляли, що 20 травня 2013 року в Києві пройшов турнір за Кубок ЮНІСЕФ, в якому вдало виступила команда "Мрія" з Карітасу, посівши третє місце з 11 команд. Турнір проходив на стадіоні імені Баннікова за підтримки Федерації футболу України», - розповідає соціальний працівник БФ «Карітас-Київ» В'ячеслав Федченков.

Чудовою новиною стало те, що ФФУ продовжило розвивати співпрацю з Дитячим фондом. І ось через декілька місяців гравці старшого складу команди "Мрія" спостерігали, як їхні молодші брати, сестри й товариші виходили на головну арену країни, тримаючи за руки зірок європейського футболу. Переможці Кубку ЮНІСЕФ, гравці ФК "Троєщина" також були запрошені на матч Україна-Англія: вони виносили на поле прапори країн, емблеми ФІФА і чемпіонату світу 2014. Нарешті, в події брали участь юні активісти Мережі ЛЖВ.

Далі футболісти команди БФ «Карітас-Київ» готуються до відповідального турніру в Одесі, який пройде в жовтні.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next