АКТУАЛЬНО

Діти Карітасу Львова пекли великодні паски та ознайомились з професіями в Ашані

Вівторок, 26 квітня 2016, 14:24
Діти і молодь Благодійного фонду «Карітас-Львів УГКЦ» відвідали нещодавно Ашан Сіті Львів Південний, де у місцевій пекарні взяли участь у процесі виготовлення великодніх пасок, а також проінтерв’ювали працівників гіпермаркету щодо їхніх професій. Такі поїздки з профорієнтаційною метою відбуваються щомісяця завдяки налагодженим партнерським стосункам з магазином Ашан Південний.

Десятеро підопічних проекту «Мобільна робота з молоддю» мали можливість спостерігати за процесом вимішування тіста на спеціальному пекарському обладнанні, потім самі формували невеличкі паски, вкладали їх у паперові формочки. Коли паски виросли і їх спекли у спеціальних печах, діти власноруч прикрашали готову здобу, проявивши максимум фантазії. Всі були дуже задоволені, адже вперше побачили процес випікання пасок у пекарні. Також ці пасочки діти отримали від Ашану в подарунок.

Окрім майстер-класу в пекарні,підопічні Карітасу Львова також поглибили свої знання професій. Відбувалось це в досить незвичний спосіб. Кожен витягав згортки паперу, на яких була зазначена одна із професій. Завдання полягало у тому, щоб знайти представників цієї професії серед працівників у магазині, взяти у них розлоге інтерв’ю, щоб потім представити професію на обговоренні. Спочатку були побоювання, чи вдасться успішно подолати всі труднощі, але всі справились на відмінно. На спільному представленні довідались більше про такі професії як господиня каси, приймальник, комплектувальник товарів, санітар-експерт, менеджер з продажів непродовольчих товарів, кухар-кондитер та інші. Діти відзначили, що важко було зробити перший крок до спілкування, задати перше питання. Хтось довго шукав представників заданої професії, комусь забракло питань,  деякі не знали, як повести себе в тій чи іншій ситуації. Всі були одностайні в тому, що отримали новий позитивний досвід в налагодженні комунікації з незнайомими людьми.

Координатор проекту «Мобільна робота з молоддю» Віталій Герасимів зазначив, що вдячний працівникам Ашану за гостинність і співпрацю, адже діти відкрили для себе нові професії, навчились краще формулювати свої думки і ефективніше спілкуватись. Також до Великодня Ашан виділив для дітей проекту «Мобільна робота з молоддю» 36 подарункових наборів.

Прес-служба БФ «Карітас-Львів УГКЦ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next