АКТУАЛЬНО

Діти та підлітки Івано-Франківщини за «Життя без сміття»

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 16:27
15 жовтня 2013 року в Івано-Франківському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді пройшов навчально-пізнавальний захід під назвою «Життя без сміття», організований цією освітньою установою.

Дійство розпочалося коротеньким виступом присутньої молоді, під час якого молоді люди через пісню, виконання музичних творів та декламування віршів оспівували красу Богом створеного світу та важливість дбайливого до нього ставлення. Також учнівська молодь поділилася з присутніми педагогами та гостями результатами опитування, які були проведені в різних школах міста й області і мали на меті показати ставлення шкільної молоді до проблеми сміття та інших екологічних проблем. 

На цей захід було запрошено о. Володимира Містермана, заступника керівника Бюро УГКЦ з питань екології. Працівник Екобюро у своїй короткій доповіді загострив увагу слухачів на тому, що сміття – це насправді не проблема, а наслідок іншої важливої та глибшої проблеми. Відсутність належного рівня культури та брак справжніх життєвих цінностей і пріоритетів спричиняють те, що люди вже з молодого віку стають нечутливими та байдужими до свого природного довкілля, від стану якого залежить якість життя всіх людей.

На основі конкретних життєвих прикладів о. Володимир показав, що в сучасному світі кожен із нас, більшою чи меншою мірою стає жертвою споживацького способу думання. «Хоч нікому з нас не подобається, коли хтось нас обманює чи використовує, – сказав священик, – однак, незважаючи на це, ми часто піддаємося цьому обману, купуючи безліч непотрібних речей, володіння якими, як нам видається, зробить нас щасливішими».

Захисник створіння Божого запропонував молоді провести вдома разом із батьками один експеримент – скласти список тих речей, без яких ми в повсякденному житті можемо легко обійтися. «Коли зробимо це, то побачимо, що нас оточують непотрібно речі, – це буде сигналом того, що нам слід змінювати стиль життя та викорінювати споживацьку ментальність», – сказав на завершення своєї промови о. Володимир.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next