АКТУАЛЬНО

Діти з Чернігова презентували нетиповий вертеп у різних містах України

Понеділок, 18 січня 2016, 16:11
Прем’єра вистави відбулась 7 січні 2016 року у храмі Святих апостолів Петра і Павла УГКЦ в Чернігові, а опісля на головній площі міста.

«Цього року різдвяна зірка, яка сповіщає людям про прихід на землю Христа, поділилася своєю місією із чернігівськими дітьми. Юні парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці перевтілилися в небесні світила – «Сонце», «Місяць» та «Зірочки», щоб таким чином пригадати усім про те, що ще від створення світу Бог прагнув бути близько до людини, а вже потім – прийти на землю у людському тілі», - розповіла с. Катерина, редемптористка.

Після презентації вертепу в Чернігові, 8 січня, дітей чекала нова пригода – подорож містами України (Київ, Львів, Житомир). Впродовж трьох днів мандрівники відвідали із колядою Патріарший собор у Києві, храм Священномученика Йосафата, Провінційний дім сестер редемптористок у Львові, Народний дім с. Малехова (неподалік Львова) та Свято-Введенський монастир сестер василіанок у Житомирі.

Незважаючи на насичену програму виступів, діти привезли додому багато вражень; екскурсії Львовом, знайомство із цікавими людьми, відвідування Національного музею імені Андрея Шептицького. Одним з найяскравіших вражень цієї поїздки було гостинне прийняття в селі Малехові. Тут збувалися мрії, адже хлопці вже давно мріють про те, щоб дзвонити в дзвони – скликати людей на молитву, а дівчата – тримати на Літургії хоругви. Здійснивши мрії, паломники поверталися додому та розповідали усім вірним про враження з поїздки.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next