АКТУАЛЬНО

Діти з Донеччини провели Різдвяні свята у Стрию

Вівторок, 16 січня 2018, 16:05
На Різдвяні свята 2018 року до Стрия завітали діти з Хлібодарівки Донецької області. У день приїзду гостей колядками зустрічали небайдужі стрияни та пластуни. Голова Комісії “Справедливість і мир” Стрийської єпархії о. Олег Кобель та випускник Львівської духовної семінарії Святого Духа бр. Андрій Марій подбали про те, щоб подорожніх прийняли християнські сім’ї Стрийщини.

Гості з Хлібодарівки мешкали в родинах м. Стрия, с. Кавське, с. Станків, с. Розгірче та с. Заплатин. Як кажуть організатори, охочих прийняти дітей було навіть більше.  

9 січня гості зі Сходу взяли участь у Божественній Літургії в храмі Всіх святих українського народу м. Стрия та ознайомилися з діяльністю парафії. Парох о. Іван Барабаш подарував їм образки та організував чаювання. Того ж дня вони побували на благодійному різдвяному концерті на головній площі міста і поласували смачною піцою. Увечері була цікава екскурсія містом та відвідини музею-меморіалу “Стрийська тюрма”. Особливим було знайомство зі стрийським радіо “Фреш ФМ” та “Стрий ФМ”. Діти заколядували в прямому ефірі, розповіли про свої враження від міста і отримали подарунки від ведучих. Не менш цікаво було й на телебаченні.

‎Завершилося різдвяне гостювання поїздкою до Львова. Такий подарунок діти отримали завдяки фінансовій допомозі Координаційної ради душпастирства у кризових ситуаціях при Патріаршій курії УГКЦ та за сприяння владики Богдана (Манишина), Єпископа-помічника Стрийської єпархії. У цій поїздці також брала участь парафіяльна молодь с. Кавське. Спочатку всі відвідали Львівську духовну семінарію Святого Духа – ознайомилися з її історією і поколядували в семінарійній каплиці. Відтак група в супроводі екскурсовода мала цікаву екскурсію вулицями та храмами стародавнього Львова. Після спільної вечері та зворушливого прощання гості зі Сходу вирушили додому залізницею, а молодь з Кавська повернулася до своїх домівок.

У Комісії “Справедливість і мир” Стрийської єпархії кажуть: «Викликає захоплення гостинність наших стриян, які з християнської солідарності приймали в себе навіть по троє дітей». Організатори різдвяної гостини висловили щиру вдячність усім причетним до цієї доброї справи і запевнили, що чекатимуть на гостей зі Сходу і на Великодні свята.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next