АКТУАЛЬНО

Діти з Києва молилися за Україну в угорському Мішкольці

Середа, 23 березня 2022, 13:21
У неділю в греко-католицькому храмі Святої Терези в угорському місті Мішкольц відбулася Служба Божа. Серед присутніх в храмі були діти з футбольної школи м. Києва, які виїхали до Угорщини у зв’язку з бойовими діями на Київщині.

Отець Дам’ян Габорій, який провів молитву, закликав усіх у храмі молитися за Україну і перемогу. Священник із Будапешту повідомив присутніх у церкві, що Літургії будуть відправлятися два рази на місяць, поки не прибудуть нові священники з України на служіння до Угорщини. Священник подякував пані Марії Ігнац, що завжди допомагає в організації духовного життя для місцевої громади.

Від початку війни до Мішкольца постійно прибувають біженці з України. Їх число постійно зростає. Українці, які мешкають у цьому регіоні, звернулися із проханням до Блаженнішого Святослава та угорської ієрархії, щоб вірні УГКЦ мали можливість молитися на рідній мові та щоб отримали духовну опіку від священників УГКЦ.

Довідка

Першу Літургію для українців в Мішкольці відслужив у лютому 2015 року владика Йосиф Мілян, тодішній голова Пасторально-міграційного відділу. Із ним співслужили отець Андрій Гах та отець Дам’ян Габорій. Відтоді отець Дам’ян раз на рік відвідував цю українську громаду.

Департамент інформації УГКЦ
за повідомленням Прессслужби УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next