АКТУАЛЬНО

Діти з Луганська на Різдво в Заздрості

П'ятниця, 09 січня 2015, 17:41
Від 5 до 12 січня 2015 року в рамках акції «Схід і Захід разом» на Тернопільщині гостює 20 школярів із Біловодського району Луганської області. Вони приїхали, щоб разом із тернополянами святкувати Різдво.

Дітей зі Сходу гостинно приймає Теребовлянський навчально-виховний комплекс. Тижневий візит школярів наповнений культурно-пізнавальними заходами: діти знайомляться з живими традиціями святкування Різдва Христового, беруть участь у різдвяному вертепі, смакують традиційні святвечірні страви, колядують, відвідують музеї, визначні місця Тернопільщини.

8 січня гості з Луганщини відвідали Музейно-меморіальний комплекс, де сестри василіанки провели для них цікаву екскурсію про життя та діяльність визначного церковного, громадського і культурного діяча ХХ ст. Патріарха Йосифа Сліпого. У безпосередній дружній розмові діти ділилися своїми пережиттями з Луганщини, бо живуть близько до зони воєнних дій, щоденно чують постріли і, як сумно стверджують, уже "звикли до них". Вони вдячні всім українцям, що їх розуміють, підтримують, моляться за них. Тут, у Заздрості, вони ще глибше усвідомили потребу миру на нашій рідній землі. Розповідають, що особливим для них було пережиття цьогорічного Різдва у Зарваниці, багато хто з них уперше приступив до Святої Сповіді та Причастя. Діти були надзвичайно зворушені побаченим і пережитим.

Прес-служба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next