АКТУАЛЬНО

Діти з проекту «Наставництво» відвідали давній Галич

Вівторок, 21 червня 2016, 10:40
18 червня група дітей з проекту «Наставництво» Івано-Франківської архиєпархії та їхні наставники здійснили культурно-пізнавальну мандрівку до Давнього Галича. Компанію мандрівникам склали ієрей Юрій Прилепський, заступник голови Комісії у справах родини, та диякон Ярослав Ілюк, працівник цієї Комісії. Як і годиться, подорож розпочали молитвою в архикатедральному і митрополичому соборі Воскресіння Христового.

Після Божественної Літургії та Молебню до Ісуса Христа всі вирушили в дорогу. Найперше всіх чекав Галицький національний природний парк, до якого входять більше ніж 40 цінних у науковому, природоохоронному та рекреаційному значенні природних комплексів та об’єктів (лісових урочищ загальною площею близько 11 тис. га, водно-болотних комплексів – 2550 га, лучно-степових ділянок та геологічних утворень тощо).

Відтак діти та їхні наставники організували обід на природі та шашлик. Під час трапези вони щиро спілкувалися, а після неї провели приємні забави. Дитячі обличчя, як і їх старших приятелів, були сповнені великою радістю від гарно проведеного часу.

А на завершення група відвідала Старе село, де розміщений Музей народної архітектури та побуту Прикарпаття. Без сумніву, враження дітей годі описати словами, адже вони мали нагоду побачити чимало цікавих експонатів та дізнатися про побут наших земляків, котрі жили декілька століть тому.

«Вірю, що ця поїздка стане цікавим та корисним досвідом не тільки для дітей, але й для їхніх наставників. Наша Комісія й надалі старатиметься проводити подібного роду заходи, щоб ще більше підтримувати та допомагати дітям Прикарпаття», - повідомив ієрей Юрій Прилепський.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next